MAJSTORICA ODLUČUJE: Mega juri istorijsko finale, Partizan ima obavezu da pruži maksimum (VIDEO)
Foto: KK Partizan

ko odlazi u finale?

MAJSTORICA ODLUČUJE: Mega juri istorijsko finale, Partizan ima obavezu da pruži maksimum (VIDEO)

Utakmica će se igrati bez publike

Objavljeno:

Mega Soccerbet u subotu dočekuje Partizan u okviru treće utakmice polufinala plej-ofa Superlige.

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je danas da je obaveza njegove ekipe da pruži maksimum u odlučujućoj utakmici polufinala.

- Došli smo pred majstoricu, utakmicu koja je ili finale ili idemo na odmor. Naša obaveza je da odigramo maksimalno, daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu tima koji ima bogatu istoriju, bez obzira na povrede u kojima se nalazimo. Pokušaćemo da odigramo najkvalitetniju utakmicu - rekao je Matović za klupsku televiziju.

- Mi smo u poslednje četiri utakmice bili u rezultatskom zaostatku pa kasnije jurili taj zaostatak. Mega ima specifičan tim, veoma su dobri atletski, odlično trče, dobro ugirani. Mi imamo neke probleme, zašto se sve dešava da oni naprave početnu prednost. Trudićemo se da odgovorimo najbolje što možemo - naveo je trener crno-belih.

Govoreći o igri Mege, Matović je rekao da je njen sistem baziran na visoke igrače, ali da im mnogo pomažu spoljni igrači.

- Oni jesu koncepcijski fokusirani na visoke igrače odakle sve proizilazi, ali spoljni igrači su ti koji im daju veliku podršku. Imamo problema sa povredama, Mozli nije tu, Rašon ne igra, to su dva najbolja defanzivca Evrokupa. Ali to smo nadomestili Stepanovićem i Miletićem i mislim da tu nemamo problema.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da njegova ekipa mora da bude koncentrisana i istrajna u odbrambenim zadacima:

– U pripremi prve dve utakmice pomenuo sam praktično iste stvari i mislim da su one napravile prevagu. Pre svega, to je intenzitet u odbrani i u skoku u napadu, posebno u drugoj utakmici gde je to odnelo prevagu na stranu Partizana. Naš osnovni zadatak je da odgovorimo njihovom kontaktu u odbrani i u napadu, da budemo pravovremeni i tačni što se tiče napada, da budemo koncentrisani i istrajni u odbrambenim zadacima i da tu odbranu privedemo kraju uspešnim skokom, pošto je u prethodnoj utakmici taj ofanzivni skok protivnika i presudio - izjavio je Vladimir Jovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.