ŠAMPION UZVRATIO UDARAC, DONČIĆ I MEVSI OPET ŠOKIRALI KLIPERSE! Bruklin je mašina, još jednom su pregazili Boston!
Foto: EPA/Etienne Laurent

nba

ŠAMPION UZVRATIO UDARAC, DONČIĆ I MEVSI OPET ŠOKIRALI KLIPERSE! Bruklin je mašina, još jednom su pregazili Boston!

Na Zapadu je sve zanimljivije

Objavljeno:

Los Anđeles Lejkers su izjednačili na 1:1 u seriji četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige protiv Finiksa, pobedom u Arizoni 109:102.

Nakon što je zakazao u prvoj utakmici, MVP prošlogodišnjeg finala Entoni Dejvis se razgoropadio i sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija predvodio "Jezeraše" do velikog trijumfa.

Denis Šreder ga je odlično pratio sa 24 poena, a Lebron Džejms je imao 23.

Videlo se dobro zašto su svi timovi želeli da izbegnu aktuelnog šampiona u plej-ofu, tj. da su nizak plasman u ligaškom delu imali samo zbog toga što Džejms i/ili Dejvis nisu igrali na većini utakmica zbog povreda.

Sansi su veći deo meča bili u zaostatku, ali su napravili preokret u poslednjoj deonici i poveli 88:86. Ipak, gosti su uzvratili i relativno lako priveli meč kraju.

Kod Finiksa je opet najbolji bio kapiten Devin Buker sa 31 poenom, centar Diandre Ejton je ubacio 22 uz 10 skokova, a Kameron Pejn je imao 19 poena i sedam dodavanja.

Pejn je bio odličan, ali je Sansima ipak nedostajao bolji učinak iskusnog Krisa Pola koji je bio vidno limitiran posle povrede ramena u prvom meču.

Serija se sada seli u El-Ej.

A tamo su Klipersi doživeli i drugi poraz od Dalasa - 127:121.

Kavaji Lenard je bio fenomenalan i postigao 41 poen za tim iz Kalifornije, a pratio ga je Pol Džordž sa 28 poena i 12 skokova.

Ipak, Mevsi su bili nezaustavljivi, a lider je opet bio Luka Dončić sa 39 poena i po sedam skokova i dodavanja. Hardavej je dodao 28, a Porzingis 20 poena.

Dalas je tako stekao veliku prednost a serija se nastavlja u Teksasu.

U Istočnoj konferenciji, Bruklin je još jednom demonstrirao silu protiv slavnog Bostona - 130:108 - i stigao do 2:0 u seriji.

Tim Stiva Neša je potpuno kontrolisao utakmicu od starta, ali njegova tri superstara nisu sama igrala - itekako su se istakli i ostali. Čak 10 igrača Netsa je imalo dvocifren učinak!

Najbolji su bili Djurant sa 26, Heris sa 25 i Harden sa 20 poena. Kod Seltiksa je najbolj ibio Smart sa 19, Voker sa 17, Furnije 16, a Tompson 15 poena. Nedostajao im je sjajni Džejson Tejtum koji je zbog povrede oka ranije završio meč.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.