MICOV SE NADA TITULI U KELNU: "Neka bude ona narodna treća sreća"
Foto: EPA/ Toms Kalnins

UZDANICA OLIMPIJE

MICOV SE NADA TITULI U KELNU: "Neka bude ona narodna treća sreća"

Srpski košarkaš je dva puta učestvovao na završnom turniru Evrolige 2013. i 2014. godine

Objavljeno:

Posle punih 29 godina milanska Olimpija je dočekala da opet bude na Fajnal foru Evrolige.

- Možda će nekom zvučati čudno, s obzirom na bogatu tradiciju Olimpije, ali ovo je jedna od istorijskih sezona kluba - kaže Vladimir Micov.

Olimpija je ove sezone već prigrabila nacionalni Kup i Superkup, da se posle sedam godina plasirala u plej-of Evrolige, a sada i na prvi Fajnal for posle nepune tri decenije.

Bilo bi veliko pitanje da li bi se ispisivala istorija da u prvom meču sa Bajernom Milanezi nisu napravili neverovatan preokret i u poslednoj sekundi "ukrali" trijumrf. Jesu posustali u dva mihnenska duela, ali su zato gotovo perfektno, do same završnice odigrali majstoricu.

- Veoma važan prvi susret, ne bih da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo, a što se poslednjeg meča tiče, znali smo da im je najveći adut (trener Andrea) Trinkijeri. Pritisak veličine meča nije nas sapleo. Naprotiv. Odigrali smo doobro do tog kraja. Jeste, u završnici nam je pala koncentracija, mislili smo da je gotovo. Bilo je malo 'klimavo' kod onih plus dva za nas i njihove lopte. Ali, na kraju, zasluženo smo pobedili - rekao je srpski košarkaš.

Vladimir Micov
foto: EPA

Na redu je Barselona koja je takođe preko petog meča, ali sa Zenitom, 'otputovala' u Keln.

- Favoriti su, da budem iskren. Bili su prvi na kraju ligaškog dela, prvi su obezbedili plej-of, dobili su nas dvaput ove sezone. Ali, Fajnal for je sasvim drugačije iskustvo od ligađškog dela, drugačija psihologija... Samo je 40 minuta na terenu.

Na tribinama neće biti publike.

- Kruna sezone za sva četiri tima, a bez publike... Međutim, takvi su propisi, nažalost, i kako je počelo - bez navijača - tako će se i završiti Evroliga... Ipak, ne sumnjajte da na terenu neće biti žestoko kao što je bilo u četfvrtfnalima, ali i u ligaškom delu.

U pojedinim momentima je bilo i "vatrenije" na Istoku, jer su na početku Žalgiris, a kasnije CSKA i Zenit imali mogućnost da dozvole gledaocima da budu na tribinama.

- Sećam se duela sa Zenitom. Gledaoci grickaju kokice, piju sok, navijaju... Čudan osećaj kada posle ne znam koliko meseci vidite publiku, ali i lep. Nadam se da će već od jeseni tako biti po celoj Evropi.

Vladimir Micov
foto: EPA/ Matteo Bazzi

Micov u nogama već ima dva Fajnal fora, oba sa CSKA - 2013. i 2014. godine - i oba puta je izgubio u polufinalu.

- Pa neka bude ona narodna - treća sreća - dodaje srpski internacionalac koji kao ostatak tima do petka ima slobodno.

Potom opet u salu gde će sa saigračima i trenerom Etoreom Mesinom kovati plan za vladanjem u Italiji i osvajanje Kelna.

- Mesina kao Mesina. Čestitao nam je na uspehu, dao dva dana slobodno i već se okrenuo sledećem zadatku, jer posao još nije završen. Trener - pobednik , završava Micov.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.