VANZEMALJAC JOKIĆ U POSLEDNJEM NAPADU ZALEPIO ZAJONU BANANU ZA NOVU POBEDU DENVERA: Srbin surovo DOMINIRAO! (VIDEO)
Nikola Jokić protiv Zajona, Foto: Profimedia

NBA LIGA

VANZEMALJAC JOKIĆ U POSLEDNJEM NAPADU ZALEPIO ZAJONU BANANU ZA NOVU POBEDU DENVERA: Srbin surovo DOMINIRAO! (VIDEO)

Još jedna svemirska partija Nikole Jokića

Objavljeno:

Nikola Jokić može sve! Još jednom je sinoć odigrao neverovatno i vodio Denver do nove pobede nad Nju Orleansom, od 114:112.

Jokić je za 36 minuta na terenu šutirao 12-20 (2-4 za tri poena) i 6-8 sa linije slobodnih bacanja, i na kraju zabeležio 32 poena, 7 skokova, 8 asistencija, 3 ukradene lopte i 3 blokade.

Denver je ovom pobedom nastavio da se bori za treće mesto na Zapadu i izbegavanje susreta sa Lejkersima u prvoj rundi, odnosno sa Jutom u drugoj. Direktni protivnici su im Klipersi, koji su sinoć izgubili od Feniksa, i sada je baš neizvesno.

Nagetsi, međutim, zamalo da od gotovog naprave veresiju: iako su vodili sa 9 razlike na 52 sekunde do kraja, počeli su da gube lopte u seriji, a Pelikansi da pogađaju trojke, pa je razlika iznosila samo dva razlike na 10 sekundi do kraja, a loptu je imao Zajon Vilijamson, koji je krenuo na zakucavanje.

U statistici će ostati zapisano da mu je naš Nikola Jokić lupio "bananu", i mi volimo da mislimo da jeste tako, ali vi za svaki slučaj pogledajte snimak ove akcije:

U timu Denvera Majkl Porter Džunior je još jednom odigrao vrhunski sa 28 poena, a čovek odluke je bio Fakundo Kampaco, koji je postigao rekord karijere sa 19 poena i 10 asistencija, uz 3 ključne trojke.

Eron Gordon je zabeležio 10 poena, ali je sve vreme držao Zajona Vilijamsona, koji je postigao 21 poen, uz šut 8-17 iz igre.

Denver sada ima skor 7-1 otkad im se povredio Džamal Marej i, mnogi su rekli, okončao šanse svog tima za titulu.

Brendon Ingram je kod Pelikansa ubacio 27 poena, dok je Lonzo Bol zabeležio tripl dabl sa 16 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

I u ovoj utakmici Denver je imao trenutak užasa: Majkl Porter Džunior je u jednom trenutku u 4. četvrtini doživeo užasan pad, i ostao je da leži na podu. Jedva se dovukao do klupe, ali se na svu sreću vratio u igru posle tajm auta.

- Ako ste mislili da ćemo da prestanemo da igramo košarku jer nam se povredio jedan igrač, niste nas gledali u poslednjih 6 godina - rekao je ponosni trener Majkl Meloun posle utakmice. - Mi smo dobar tim. Naš cilj je isti. Biće teže bez Džamala Mareja i svega što nam on donosi.

Trener Nju Orleansa Sten Van Gandi je imao samo reči hvale za Nikolu Jokića:

- Najbliže poređenje za ono što on radi na terenu je Sabonis - ne Domantas, nego njegov tata Arvidas - ne postoji stvar koju taj momak ne može da uradi. Kad se uzme u obzir njegova visina, neverovatno je šta on radi.

Nagetsi sledeću utakmicu igraju protiv Toronto Reptorsa.

Evo i partije Nikole Jokića:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.