SIN ŽELJKA REBRAČE DOMINIRA KOLEDŽ KOŠARKOM! Sada stiže u klub, gde će zameniti njihovog najboljeg igrača
Foto: Printscreen/Instagram/_filip_rebraca

geni su čudo

SIN ŽELJKA REBRAČE DOMINIRA KOLEDŽ KOŠARKOM! Sada stiže u klub, gde će zameniti njihovog najboljeg igrača

Filip je u prethode tri godine, kao student Severne Dakote, odigrao 87 mečeva, od kojih 74 kao starter

Objavljeno: 10:43h

Mladi srpski košarkaš, Filip Rebrača (22, 208 cm) doneo je odluku gde će nastupati. Posle tri godine studiranja na univerzitetu Severna Dakota i ponuda mnogih vrhunskih univerziteta, mladi srpski košarkaš je izabrao indeks Ajove.

On je izjavio da mu taj tim najviše odgovara kao i da nema sumnje da će se lako slagati sa igračima na terenu i van njega.

- Uzbuđen sam što sam postao Sokolar. Ajova mi najviše odgovara, od trenera, preko igrača, do škole i kulture. Svi treneri su bili iskreni i gostoljubivi. Trener Mekaferi i stručni štab su pokazali da mi veruju i da imaju na umu moje najbolje interese. Uz to, želim da igram sa sjajnim igračima i ljudima. Želim da budem deo pobedničke kulture i vidim kako mogu da pomognem programu, saigračima i trenerima - rekao je Rebrača koji je u prethode tri godine, kao student Severne Dakote, odigrao 87 mečeva, od kojih 74 kao starter.

U Ajovi očekuju da Filip kvalitativno nadomesti prazninu u timu odlaskom Džeka Nonija koji se odlučio da poslednju godinu fakulteta završi na Univerzitetu Ksavijer i posebno Luke Garze koji je diplomorao sa peharom Džejmsa Nejsmita koji se dodeljuje zvanično najboljem igraču u NCAA sezoni.

- Prvo, impresivno je da Filip kompletno obučen za visokog igrača. Razume sve načine uticaja na igru, odličan je učenik i neverovatno zrela osoba. Konstantno je igrao na visokom nivou, bez obzira protiv koga je igrao - rekao je Brajan Mekaferi koji, kao ceo njegov stručni štab, ali i uprava sportske sekcije Ajove zna ko je Filipov otac - Željko, što je fakultet i istakao prilikom objave dolaska srpskog košarkaša.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.