ZA MICIĆA SE OTIMAJU NAJVEĆI KLUBOVI U EVROPI! Srbin međutim ima druge planove
Foto: EPA/Maxim Shipenkov

odlučio je

ZA MICIĆA SE OTIMAJU NAJVEĆI KLUBOVI U EVROPI! Srbin međutim ima druge planove

Micić je do sada u Evroligi nastupao za Bajern, Crvenu zvezdu, Tofaš i Žalgiris posle kog dolazi u Efes gde se i sad nalazi

Objavljeno:

I ove sezone u dresu Anadolu Efesa Vasilije Micić beleži sjajne partije. Možda ove godine njegov tim nije u formi kao prethodne godine, ali Srbin je nastavio tamo gde je stao.

Nije ni čudo što ga svi klubovi traže i bore se za njegov potpis ali je Vasa dosad sve to odbijao jer ima samo jednu želju, gde bi voleo sa nastavi karijeru. Konkretno je dobijao ponude od sadašnjeg kluba za produženje saradnje, ako i Real Madrid.

Kako stvaris stoje Micić bi sledeće sezone trebao da nosi dres Oklahome Siti Tandera za koji sad nastupa Aleksej Pokuševski.

Vasilije Micić, KK Efes
foto: Starsport©

Odlučio je da je došlo vreme za NBA poglavlje u franšizi iz Oklahome, sa kojom će potpisati dvogodišnji ugovor. Micića je 2014. draftovala Filadelfija kao 52. pika, ali je u novembru prošle godine prava na njega prosledila Tanderu u okviru trejda u koji je bilo uključeno više igrača i pikova. Idealna sredina za našeg plejmejkera, koji će u mladom timu sigurno dobiti priliku da dokaže da mu je mesto pod NBA suncem.

- Ne bih išao samo da bih drugarima iz odeljenja dao dres i rekao da sam bio u NBA. Želim da igram. Svestan sam da ne mogu da uđem na velika vrata, prolazio sam kroz to više puta u životu - rekao je Micić u razgovoru za "Novosti" krajem oktobra prošle godine.

Vasilije Micić
foto: Profimedia

Micić je do sada u Evroligi nastupao za Bajern, Crvenu zvezdu, Tofaš i Žalgiris, posle kog dolazi u Efes gde se i sad nalazi. Može se reči da je Micić svoju punu afirmmaciju stekao u Litvaniji gde je pod trenerskom palicom Šarunasa Jasikevičiusa počeo da igra na najvećem nivou. Koji ga je i preporuičio NBA skautima.

Ove sezone Micić je tri puta bio vlasnik nagrade MVP nedelje u Evroligim gde mu je prosek od 16,4 poena, pet asistencija, 2,7 skokova i 1,2 ukradene lopte.

Dok mu je meč sezone bio protiv Fenerbahčea 26. februara imao rekord karijere sa 37 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.