VANZEMALJSKA PARTIJA JOKIĆA: Srbin gazi SVE REDOM, novi SPEKTAKULARAN TRIPL DABL! (VIDEO)
Nikola Jokić je kandidat za MVP-ja, Foto: Profimedia

nba LIGA

VANZEMALJSKA PARTIJA JOKIĆA: Srbin gazi SVE REDOM, novi SPEKTAKULARAN TRIPL DABL! (VIDEO)

San Antonio je imao veliku šansu u poslednjem napadu

Objavljeno: 06:50h

Jokić i Denver gledaju mnogo daleko ove sezone, možda čak i u finale NBA i pobedu u njemu, jer ovako kako trenutno igraju, niko ne može da ih zaustavi.

Mašina koja se pokrenula posle dolaska Erona Gordona iz Orlanda nastavila je da melje sinoć, pobedom nad San Antonijom od 121:119. Ponovo je ubedljivo najbolji na meču bio srpski reprezentativac, koji je nosio svoj tim do pobede.

Nikola je za 38 minuta, koliko je proveo na parketu, šutirao 9-17 iz igre (2-2 trojke) i 6-6 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je zabeležio 26 poena, 14 asistencija i 13 skokova - 54. tripl dabl u karijeri.

Nagetsi su krenuli jako, i u prvoj četvrtini su doši do plus 10 na kraju, da bi zatim tu prednost održavali i blago uvećavali u sledeće dve četvrtine.

Strahovit pad se desio u poslednjoj četvrtini, sve do povratka Jokića na teren, kad su Nagetsi dozvolili Sparsima da priđu veoma blizu. Na kraju se igralo poen za poen, da bi San Antonio propustio ne jednu, ne dve, nego čak tri šanse zaredom u poslednjem napadu da utakmicu odvede u produžetak.

U timu Denvera je odličan bio i Majkl Porter Džunior sa 22 poena (mada se ponovo gubio u odbrani, pogotovo kad neko igra 1 na 1 s njim), a Monte Moris je sa klupe odigrao ključnu ulogu, i sa 21 poenom je bio, uz Jokića, najzaslužniji za novu pobedu Denvera nad Sparsima, drugu za 3 dana.

Eron Gordon, koji je 25. marta stigao u Denver, završio je meč sa 11 poena, ali ponovo ključnim doprinosom u odbrani. On još uvek nije izgubio utakmicu u dresu Nagetsa.

Kod Sparsa su najbolji bili Derik Vajt i Demar Derozan sa 25, odnosno 24 poena. Derozan je pritom imao i 12 asistencija.

Potez večeri svakako je bilo Jokićevo zakucavanje, posle kojeg je dobro zaljuljao koš:

- Najveći izazov koji imamo pred nama trenutno je da se ne uljuljkamo u uspeh i da ne dozvolimo lošim navikama da se uvuku među nas. Ušli smo u ovu sezonu govoreći da ćemo pokušati da uzmemo NBA prstenove. Ako nam je to cilj, treba da imamo odgovornost kad ne radimo stvari koje treba da radimo - rekao je trener Denvera Majkl Meloun posle utakmice.

Evo cele partije Nikole Jokića:

Bonus video:

00:23

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Sandra Bugarski pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.