JOKIĆ IZAŠAO NA NASLOVNOJ STRANI MAGAZINA: "On je među najboljim sportistima sveta, ludački je brz"
Foto: Profimedia

OVAKO IZGLEDA MVP

JOKIĆ IZAŠAO NA NASLOVNOJ STRANI MAGAZINA: "On je među najboljim sportistima sveta, ludački je brz"

Sa 26 godina srpski košarkaš još nije na svom vrhuncu

Objavljeno:

Nikola Jokić i ove sezone igra fenomenalno u dresu Denvera. Srpski košarkaš potpuno je opčinio američku javnost, pa je tako postao i glavna tema prestižnog američkog časopisa "Becket Basketball".

Zvezda Denvera našla se na naslovnoj strani magazina na kojoj je naslov "Nema šale", a u podnaslovu stoji da je "Nikola Jokić u konkurenciji za MVP".

U tekstu novinara Kirana Steklija ističe se kako Jokić definitivno zaslužuje da bude ozbiljan kandidat za veliko priznanje ove sezone.

"Pre nego što počnemo, raszmislite šta igrača čini kandidatom za MVP. Ima sposobnost da postiže poene na svakom nivou. Takođe je i plejmejker, čini saigrače oko sebe boljim. Ima različitu paletu oružja, može da pobedi protivnika na mnogo načina. Sada, pogledajte kako izgleda MVP. On je među najboljim sportistima sveta, mora da bude spreman, mišićav, da skače visoko i da je ludački brz. Ili ne? Da predstavim Nikolu Jokića. Možda ne izgleda kao MVP, ali da vam nešto kažem, on je ozbiljan kandidat", stoji u uvodu teksta.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Novinar u daljem tekstu govori o tome kako izgleda gledati Jokića uživo, a posedno su mu se dopale tri kontra kretnje koje zaluđuju protivničku odbranu.

"Velikan Denvera nije od onih koji trče preko celog terena i natrag, on više nekako tutnji preko njega. Kada skoči pod košem ili šutira iz skoka, možete da provučete kreditnu karticu pod njegove patike. Kada nekog nadmudri u driblingu, to nije zbog prvog elitnog koraka. Ali potražite njegovo ime na Jutjubu i pogledajte te pasove preko celog terena, lažnjake kod šuteva kako bi otvorio prostor ostalima, lopte koje u visokom luku idu ka košu ili kako se ustremi ka obruču kroz nekoliko naizgled snažnijih igrača. Pogledatje kako ima tri kontra kretnje koje čine da odbrana sve baci na njega. Pitajte se, zašto on nije moj omiljeni igrač iz nekog drugog tima? Trebalo bi da bude. Krajnja stvar, Jokić je neko ko ume sa loptom", dodaje američki novinar.

On dodaje da je jasno zašto mediji i navijači sude o Jokiću "po koricama knjige".

"U svojim mladalačkim danima, pio je gomilu Koka-kole dnevno. Njegova kretnja nije bila tako sjajna. Ušao je u takmičenje sa prevelikom težinom i procentom masti koji nije bio ohrabrujući. Činjenica da je jeo, pio i izgledao tako i da je opet uspeo, svedočanstvo je njegovog unutrašnjeg sjaja. I daje nam nagoveštaj šta tek sledi".

Na kraju teksta dodaje se da je "Jokić elitni igrač i da sa 26 godina još nije na svom vrhuncu".

"On još nije ni izbliza u svom zenitu", zaključak je na kraju teksta u američkom magazinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.