SRPSKO ČUDO OD DETETA IZLUDELO ŠPANIJU: Tristan u dresu Reala uradio ono što su pre njega uspeli Dončić, Rubio...
Foto: Printscreen/Instagram

briljira

SRPSKO ČUDO OD DETETA IZLUDELO ŠPANIJU: Tristan u dresu Reala uradio ono što su pre njega uspeli Dončić, Rubio...

Postao je tek 11. igrač u istoriji Španske ruke kome je to pošlo za rukom

Objavljeno: 09:57h

Novo srpsko košarkaško čudo raste u Španiji, u Real Madridu! Pisali smo baš pre nekoliko dana o 18-godišnjem Tristanu Vukčeviću kako mu je mentor legendarni Felipe Rejes koji radi s njim, a već sada možemo da vidimo neke rezultate tog rada.

Sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i SCG, Dušana Vukčevića, pokazao je koliki je potencijal u meču ACB lige protiv Betisa u kome je dobio nešto veću minutažu, jer je pitanje pobednika odavno bilo rešeno.

U pobedi Reala 95:77 upisao je 11 poena, četiri skoka, tri asistencije i dve blokade za 14 minuta na terenu i tako postao tek 11. igrač u istoriji španske lige koji je sa 18 godina došao do dvocifrenog učinka. Promašio je samo jedan šut iz igre.

Tako je stao rame uz rame nekima od najvećih imena evropske košarke poput Luke Dončića, Domantasa Sabonisa, Rikija Rubija, ali i legendi poput svog trenera Pabla Lasa, Huana Karlosa Navara, Haimea Fernandeza...

Inače, Tristan je budući reprezentativac Srbije što je prošlog leta potvrdio njegov otac Dušan, iako je imao pravo nastupa za čak pet reprezentacija. Osim Srbije njega su htele u svojim redovima Grčka (čiji pasoš ima), Italija (gde je rođen), Švedska (odakle mu je majka) i Španija od koje je cela porodica Vukčević dobila državljanstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.