MIJATOVIĆ O PARTIZANU I ZVEZDI: Večni ping-pong! Zamislite da neki klub s Balkana ponovi uspeh crveno-belih iz "91"
Foto: Profimedia

iz Madrida

MIJATOVIĆ O PARTIZANU I ZVEZDI: Večni ping-pong! Zamislite da neki klub s Balkana ponovi uspeh crveno-belih iz "91"

Očekivano pitanje je bilo kako je Žoze Murinjo, Mijatovićev veliki prijatelj, podneo ispadanje Totenhema

Objavljeno: 10:06h

Predrag Mijatović, legendarni jugoslovenski reprezentativac, govorio je o Crvenoj zvezdi i Partizanu, klubovima sa prostora bivše Jugoslavije i uspehu zagrebačkog Dinama u Ligi Evrope.

U intervjuu za hrvatski "Indeks", on je rekao da nije verovao da Dinamo može uopšte da nadoknadi 2:0 iz prvog meča protiv Totenhema, a kamoli da izbaci "pevce".

- Gledao sam utakmicu od prve sekunde do poslednjeg trenutka produžetka. Moram da priznam da sam potpuno oduševljen, i načinom igre i motivom i koncentracijom koju su Dinamovi igrači pokazali. Iskreno govoreći, nakon prve utakmice u Londonu nisam očekivao da Dinamo može da stigne 2:0, a kamoli postigne treći gol za prolaz. Svaka čast. Čestitam igračima i zaista sam uživao u toj fantastičnoj utakmici - rekao je Mijatović.

Žoze Murinjo, Predrag Mijatović, Dejan Savićević
foto: Printscreen/Sportklub

Očekivano pitanje je bilo kako je Žoze Murinjo, Mijatovićev veliki prijatelj, podneo ispadanje Totenhema.

- Još uoči prve utakmice Žoze se jako pribojavao Dinama. Zna kakav je balkanski mentalitet i kakvi su Dinamovi rezultati poslednjih godina, ta krivulja rasta njihovih rezultata ne može da se ignoriše, pogotovo ne u nokaut fazi takmičenja. Nakon što je u Londonu Totenhem pobedio 2:0 baš niko nije očekivao da ih Dinamo može izbaciti iz Evrope. To nije mogao da zamisli ni Murinjo, kao ni bilo koji navijač i ljubitelj fudbala. Sigurno su u šoku. Fudbal je opet pokazao zašto je najinteresantniji sport. Bez obzira na jačinu protivnika, nikad niste sigurni - zaključio je bivši napadač Real Madrida.

On se dotakao i Crvene zvezde i Partizana.

- Gledam derbije Zvezde i Partizana u prvenstvu i svaku njihovu evropsku utakmicu. U poslednjih nekoliko godina Zvezda je uzela primat u prvenstvu, a u toj poziciji je pre 7-8 godina bio Partizan. Oni se ciklično menjaju, igraju taj svoj večni ping-pong u dominaciji kao dva najjača kluba u Srbiji.

Predrag Mijatović
foto: Profimedia

Prokomentarisao je i učešće Zvezde u Ligi Evrope.

- Zvezda je protiv Milana odigrala dobru utakmicu i uz malo sreće, mogla je da napravi korak više. Nisu uspeli, ali bitno je da su tu i da mogu da iznenade kao što je to napravio Dinamo. Na Balkanu je uvek bilo talenta, a zamislite kad bi u budućnosti jedan od klubova ponovio uspeh Zvezde iz '91. godine, to bi pozitivno uticalo na ceo region. Pratim i navijam da se to dogodi - poručio je Mijatović iz Madrida.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.