ZVEZDA BEZ BOLESNOG DAVIDOVCA, ALI DOBRIĆ JE SPREMAN ZA PAO: U 7 dana igramo četiri bitne i teške utakmice!
Foto: Starsport©

da izbegnu još neki maler

ZVEZDA BEZ BOLESNOG DAVIDOVCA, ALI DOBRIĆ JE SPREMAN ZA PAO: U 7 dana igramo četiri bitne i teške utakmice!

Radonjić kaže da su misli uglavnom okrenute ka povredama igrača

Objavljeno: 13:58h

Košarkaši Crvene zvezde nakon pobeda nad Himkijem, Partizanom i Cibonom, putuju u petak u Atinu gde ih očekuje meč 30.kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Utakmica se igra od 20 časova, a odmah nakon toga sledi put u Podgoricu.

Meč sa "zelenima" sa severa Atine donosi još jednu izuzetno jaku utakmicu u zgusnutom kalendaru crveno-belih koje već u nedelju očekuje i težak meč protiv Budućnosti u Podgorici.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Dobri rezultati dobijaju na značaju i zbog činjenice da su izvojevani uz dosta problema koje je trener Radonjić imao sa sastavom, uklapanjem igrača koji su bili dugo van terena (Volden, Rit, Noko, Hol), i svakodnevnim povredama (Dobrić, Uskoković) i bolestima (Davidovac), ali će biti na ozbiljnom ispitu u petak protiv ekipe koja je uz novog trenera i dobra pojačanja počela da igra jako dobro:

- Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni protiv tima koji je u dobroj formi, odigrali su dobar meč protiv Makabija, i u domaćem protiv prvenstvu su bili superiorni. Dobili su veliko pojačanje u Hezonji, Ti Džej Brej je takođe stigao, novi trener Odet Kataš je tu i to su krupne promene u odnosu na tim sa kojim smo igrali prvu utakmicu u Beogradu. Što se naš tiče, Davidovac je bolestan, doba vest je da nije korona u pitanju, i on ne putuje sa nama, svi ostali idu za Atinu - rekao je trener crveno-belih koje u narednom periodu ponovo očekuju brojne utakmice:

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

- Raspored je takav, 12 mečeva u martu, ali stvari gledamo drugačije, od danas do poslednje utakmice u regularnom delu ABA lige, a to je 19.april, čeka nas 12 utakmica. Svesni smo da je ritam izuzetno naporan, u 7 dana igramo 4 utakmice koje su intenzivne i bitne, i to iziskuje mnogo napora. Uspeli smo da budemo dosta dobri u poslednjim utakmicama, a ono što nas uvodi u razmišljanje je situacija oko povreda, bolesti… Jednostavno, već sam o tome pričao, predugo to traje, ali idemo u Atinu, tome smo okrenuti i o tome razmišljamo sada - rekao je trener cvreno-belih.

Ovo će biti 14. duel dva kluba, a trenutni skor je 7-6 za ekipu Panatinaikosa, a u poslednjem duelu koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone bilo je 74-71 za crveno-bele.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.