POSLE REKORDA KARIJERE POKUŠEVSKI PREVIŠE POLETEO PA SE STRMOGLAVIO: Bledi Bogdan i ludački preokret Portlanda!
Foto: Profimedia

NBA

POSLE REKORDA KARIJERE POKUŠEVSKI PREVIŠE POLETEO PA SE STRMOGLAVIO: Bledi Bogdan i ludački preokret Portlanda!

Moramo da napomenemo da su Trejlblejzersi na 5 sekundi pre kraja gubili 4 razlike i na kraju pobedili u regularnom delu

Objavljeno: 07:42h

Nezapažena noć za srpske košarkaše, makar po učinku na samom terenu. I Aleksej Pokuševski i Bogdan Bogdanović nisu se istakli u mečevima svojih timova.

Atlanta je slavila protiv Hjustona 119:102, međutim, jasno je koliko i dalje ima problema Bogdanović da uhvati ritam, iako je u prethodnom meču delovalo da se polako vraća nakon prinudne dvomesečne pauze zbog povrede.

Dobio je 20 minuta na terenu i stigao je da ubaci sedam poena (3/8 iz igre), kojima je dodao po dva skoka i asistencije.

Najzaslužniji za pobedu Atlante bio je Danilo Galinari sa 29 poena, dok mu je najveća podrška bio Džon Kolins sa 20 poena i 10 skokova. Trej Jang je imao loše šutersko veče (3/13 iz igre), ali je to nadomestio sa 14 asistencija.

A Oklahoma je doživela debakl protiv Čikaga 123:102, a u opšte sivilo ekipe se utopio i Pokuševski.

Mladi srpski košarkaš osokoljen izdanjem u prethodnom meču kada je protiv Memfisa ubacio 23 poena i dobio pohvale svih, dobio je sada i još veću minutažu, čak 29 minuta, više od svih ostalih igrača Tandera, međutim, to nije opravdao.

Igrao je što se kaže "ili sve, ili propast", čvrsto je bio rešen da iskoristi svaku priliku koja mu se pruži, nije se plašio da uzima šuteve, da donosi odluke na terenu, ali ovo nije bilo njegovo veče.

Uspeo je da ubaci četiri poena (2/9 iz igre), da uhvati osam lopti i da jednom asistira.

Igrač utakmice bio je Zak Lavin, koji je „oduvao“ sve s terena i postigao 40 poena. Kod Atlante nešto bolji od ostalih bio je Gildžes-Aleksander sa 21 poenom.

Noć za nama u NBA je sigurno obeležila ludačka završnica na meču Portland - Nju Orleans u kome je viđen jedan od najneverovatnijih preokreta, a znamo da je košarka puna brojnih veleobrta.

Kako su Trejlblejzersi dobili ovaj meč, to verovatno ni njima nije jasno s obzirom da su 5 sekundi pre kraja gubili 4 razlike i na kraju slavili 125:124.

Najpre, fantastično je kako je Portland uopšte došao u situaciju da se bori za pobedu. Gubio je tokom cele utakmice, razlika je išla u trećoj i četvrtoj četvrtini do 17 poena prednosti. Upravo u momentu kada su gosti imali vođstvo od 117:100 krenuo je veliki preokret.

Portland je uspeo da napravi seriju 24:4 na krilima fantastičnog Demijana Lilarda, koji je ubacio 50 poena. Upravo ta četiri poslednja, sa linije bacanja, donela su domaćinu trijumf. A, tragičar je Aleksander-Voker, koji je izgubio loptu četiri sekunde pre kraja, samo što je njegov tim izašao na teren posle tajm-auta.

Erik Bledso je morao da napravi faul, a Lilardu nije zadrhtala ruka, pogodio je oba bacanja i doneo Portlandu pobedu. Probao je Zajon Vilijamson sa deset metara da spasi što se spasti može, ali nije pogodio.

Pomenuli smo već fenomenalnog Dejma i njegovih 50 poena, a jedini raspoloženiji uz njega u ekipi Portlanda bio je Trent Džunior sa 22. Kod poraženih Pelikansa 30 poena Ingrama, 28 Vilijamsona i 20 Aleksandera-Vokera.

A Lebron Džejms nastavlja da pomera granice kada je reč o "veteranima", pa je tako u pobedi Lejkersa nad Minesotom 137:121 upisao drugi uzastopni tripl-dabl.

"Kralj" je već rekorder kao čovek po broju ostvarenih tripl-dablova posle svoje 35. godine u NBA, a ovaj sada mu je bio 11. posle 36 godine, a ukupno 98. u karijeri.

Inače, meč je završio sa 25 poena i po 12 skokova i asistencija. Isti broj poena je ubacio i Herel, a po 16 su dali Kuzma, Horton-Taker i Šruder. U poraženoj Minesoti po 29 su ubacili Entoni-Tauns i Edvards.

NBA, rezultati:

Boston – Juta 109:117

Majami – Klivlend 113:98

Čikago – Oklahoma 123:102

Hjuston – Atlanta 107:119

Filadelfija – Njujork 99:96

Portland – Nju Orleans 125:124

LA Lejkers – Minesota 137:121

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.