SAMO JOKIĆ I DIKEMBE MUTOMBO I NIKO VIŠE! BRUTALNI NIKOLA ODVALIO I PEJSERSE: Čik da neko kaže da nije MVP!
Foto: Profimedia

NBA

SAMO JOKIĆ I DIKEMBE MUTOMBO I NIKO VIŠE! BRUTALNI NIKOLA ODVALIO I PEJSERSE: Čik da neko kaže da nije MVP!

Opet je ostvario dabl-dabl sa 32 poena i 14 skokova

Objavljeno: 07:39h

Ma nema ko da zaustavi ove sezone Nikolu Jokića i to je valjda sada jasno svima. Ponovo je momak iz Sombora dominirao i to u pobedi Denvera nad Indijanom 121:106.

Svojim 35. dabl-dablom u sezoni zacementirao je vodeću poziciju u ovoj kategoriji, a ujedno stigao i do karijerne 227. utakmice sa dvocifrenim učinkom u dve glavne statističke kategorije čime je stao u istu ravan s legendarnim Dikembeom Mutombom. Naime, sada obojica imaju po 227 dabl-dablova, s tim što je srpskom asu bilo potrebno 420 utakmica za taj učinak, a svojevremeno jednom od najboljih centara lige 391 meč. Kako bilo, već koliko u narednoj utakmici Jokić će imati priliku da postane igrač sa najviše dabl-dablova u istoriji Denver Nagetsa i tako ponovo uobliči istoriju kluba iz Kolorada.

Ove noći Jokić je išao do 32 poena uprkos tome što je šutirao 11/25 iz igre, a na to je dopisao 14 skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i blokadu za 34 minuta na terenu. Srebrni reprezentativac iz Rija loše je ušao u meč i od svojih prvih devet šuteva uspeo da pogodi samo dva, ali je posle nešto više od jedne četvrtine imao i sedam uhvaćenih lopti, koliko za preostali deo meča.

Ali je bio najbolji kada je najpotrebnije, postigao je 9 poena u poslednjih pet minuta i rešio pitanje pobednika.

Uz Jokića dvocifren je bio Porter sa 20 poena (9/15 iz igre, 0/4 za tri), Barton je uspeo da namesti nišan sa distance pa je dodao isti broj poena (6/16 iz igre, 5/7 za tri), dok su Džamal Mari i Džamajhal Grin ubeležili još po 16 poena. Kod gostiju Malkolm Brogon je imao 24 poena, šest skokova i četiri asistencije, Džastin Holidej je upisao 19, a Karis Levert 17 poena. Domantas Sabonis stao je na samo 10 poena, ali uz 10 asistencija i devet skokova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.