KAKVA SU SAMO TO IMENA: Imamo finaliste za ulazak u Kuću slavnih!
Foto: EPA/Wu Hong

krem de la krem

KAKVA SU SAMO TO IMENA: Imamo finaliste za ulazak u Kuću slavnih!

Pol Pirs, Kris Boš, Majkl Kuper, Ben Valas, Kris Veber, Tim Hardavej i Markiz Džonson! Slabo?

Objavljeno:

Ulazak u Kuću slavnih jedan je od najznačajnijih sportskih podviga, a o kom sportu se radi.

Što se tiče NBA lige, ozvaničeni su finalisti za ulazak u Kuću slavnih u Springfildu 2021. godine, a to su:

Pol Pirs, Kris Boš, Majkl Kuper, Ben Valas, Kris Veber, Tim Hardavej i Markiz Džonson.

Pol Pirs je najpoznatiji po svojim igrama u Boston Seltiksima, bio je MVP finala i NBA šampion 2008. godine, kada su porazili Los Anđeles Lejkerse.

Što se tiče Krisa Boša, on je odličnim igrama u Toronto Reptorsima privukao veliku pažnju, potom odlazi u Majami Hit, gde sa Lebronom Džejmson i Dvejnom Vejdom čini strašni trio i supertim koji osvaja dve titule.

Karijeru je zbog krvnog ugruška završio nešto ranije.

Majkl Kuper je čovek koji je bio "temelj" čuvenih "Šoutajm" Los Anđeles Lejkersa, bio je fantastičan defanzivac, defanzivac godine 1987. godine i petostruki je NBA šampion.

Ben Valas nije biran na NBA draftu, a važi za jednog od najboljih defanzivnih centara i sa Detroit Pistonsima je 2004. godine bio NBA šampion.

Tim Hardavej je bio strašan plejmejker onih čuvenih Golden Stejt Voriorsa "Run TMC", a kasnije je "plesao" u dresu Majami Hita, gde je postao popularan po svom krosoveru i čuvenoj izjavi: "Bolje promašiti deset puta, jer ako staneš posle pet znaće da si se uplašio".

Kris Veber je ovdašnjoj publici poznat po svojim sjajnim nastupima za Sakramento Kingse, a američki krilni centar je imao vrlo zapaženu koledž karijeru, gde je bio član Mičigen "Fav Five" tima...

Markiz Džonson je petostruki NBA Ol Star, koji je bio poznat najbolje po sjajnim igrama za Milvoki Bakse, a ljubitelji evropske košarke su se upoznali sa njim početkom devedeseith godina, kada je u Italiji nosio dres Udina.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.