PRIČA O ČUVENOJ PARTIJI POKERA KOJA JE TRAJALA 36 SATI: Džordan je poslao kući rođaka po još pola miliona dolara!
Foto: EPA/Erik S Lesser

zamalo je izgubio milion

PRIČA O ČUVENOJ PARTIJI POKERA KOJA JE TRAJALA 36 SATI: Džordan je poslao kući rođaka po još pola miliona dolara!

Na kraju je izgubio 180.000 jer je bio toliko umoran da je nekoliko puta zaspao za stolom

Objavljeno: 15:01h

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je premijerno prikazan serijal "Poslednji ples", koji je ispričao priču o Majklu Džordanu i Čikago Bulsima.

U dokumentarcu je obrađena sezona koja je zaključena šestim NBA prstenom za Bulse, a pričalo se i o tome koliko je Džordan bio strastveni kockar.

Tu priču potvrdio je Entoan Voker, koji je gostovao u jednoj radijskoj emisiju u SAD. Bivši igrač Bostona, Dalasa, Majamija i Minesote kaže da je Džordan morao da odlodloži konferenciju na kojoj je trebao objaviti svoj prvi povratak u NBA i to zbog partije pokera.

Entoan Voker
foto: EPA/Rhona Wise

Kao razlog naveo je partiju karata koja je trajala čak 36 sati. Nakon 36 sati imali su gubitak od čak 180 hiljada dolara jer je Džordan doslovno nekoliko puta zaspao za stolom.

- Kad god je Majkl ulagao, malo je dizao ulog. Bio je uveren da svako mora da doprinese potu na taj način. U ovom slučaju radilo se o partiji na koju je ulaz koštao 20.000 dolara. Ako niste imali novac, niste mogli igrati. Sećam se da smo jednom igrali 36 sati u cugu, igrali smo protiv dvojice drugih igrača. Izgubili smo 900.000 - rekao je Voker.

Majkl Džordan
foto: Profimedia

Osim toga, Voker se prisetio da nisu stali na tome. Trebalo im je još novca da nastave kako bi se "vadili" pa je Džordan poslao svog nećaka da ode u njegov dom i donese 500.000 dolara koje je imao spremljene u torbi za golf. Džordan je posebno naglasio nećaku da pazi da ga njegova supruga Huanita ne vidi dok uzima novac.

- Odlazio sam iz Bostona za nekoliko dana pa sam imao 100.000 dolara kod sebe. Uvek sam imao novca kod sebe. Džordan je imao 200.000 dolara, ali u jednom trenutku je nećak morao otići po nove zalihe. Drugi par je takođe imao puno novca, izgubili smo na kraju 180.000 dolara samo zato što je Džordan bio umoran i nekoliko puta zaspao za stolom - rekao je Voker, koji je nekoliko godina nakon odlaska u penziju bankrotirao.

Sad nam je jasno i zašto!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.