UBEDIO JE SVOG KUMA DA BUDE TRENER PARTIZANA! Svi su ga znali pod nadimkom Sveti Sava
Foto: Starsport©

bio je i direktor partizana

UBEDIO JE SVOG KUMA DA BUDE TRENER PARTIZANA! Svi su ga znali pod nadimkom Sveti Sava

Sa Partizanom je osvojio ukupno osam trofeja

Objavljeno: 19:20h

Tužna vest koja je zadesila ceo košarkaški svet danas jeste da nas je napustio bivši košarkaš Partizana Milenko Savović. Preminuo je od posledica korona virusa.

Milenko je rođen u Trebinju 19. jula 1960. godine , a svoju košarkašku karijeru je započeo u Partizanu čiji je dres nosio 12 godina od 1977 do 1989. I za to vreme je osvojio tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa, kao i tri Kupa Radivoja Koraća.

Potom ga je put odveo u Španiju tačnije u Granadu za koju je nastupao sve godine, da bi posle ne tako dugog staža u inostranstvu ponovo vratio u Jugoslaviju. Tačnije u Novi Sad i gde je igrao za Vojvodinu, a tu je i završio sa svojom košarkaškom karijerom.

Sa reprezentacijom je igrao na Evropskom prvensrtvu u Francuskoj 1983. godine gde je zauzeo sedmo mesto.

Za vreme svoje košarkaške karijere je dobio nadimak Sveti Sava.

Nakon karijere je bio i direktor kluba iz Humske, kada je klub postao šampion Evrolige.

A treba napomenuti da je upravo Milenko bio glavni zagovornik da Željko Obradović ineče njegov kum postane trener Partizana, sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope 1992. godine.

Savović je u jednom intervjuu koji je imao prošle godine iz svog ugla dao pogled na tu sezonu i kako su izgledali poslednji trenuci utakmice u Instanbulu kada se Partizan popeo na krov Evrope.

- Cela sezona je bila jako čudna pošto nismo mogli da igramo u Beogradu zbog sakcija (samo jedan meč četvrtfinala protiv Kindera, prim. aut). Završili smo u Istanbulu i na današnji dan spremali se za finale, koje je teže bilo gledati nego igrati. To sigurno, rekao je Savović i u dahu nastavio:

- Saša Danilović je pred sam kraj dobio petu ličnu i dolazeći na klupu rekao Saletu Đorđeviću: "Ovo samo ti možeš da završiš!" i Sale je to završio na najbolji mogući način, pričao nekadašnji reprezentativni centar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.