TRAGEDIJA ZA JOKIĆA U VAŠINGTONU: Srbin odličan, Denver izgubio u poslednjim sekundama! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

TRAGEDIJA ZA JOKIĆA U VAŠINGTONU: Srbin odličan, Denver izgubio u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Denver je u prvoj četvrtini vodio sa 20 razlike

Objavljeno: 06:10h

Nikola Jokić je nastavio sa sjajnim partijama u NBA ligi, ali njegovi saigrači nikako da se "uključe", pa je Denver zabaležio još jedan poraz, ovog puta u neizvesnoj završnici, od Vašington Vizardsa, sa 130:128.

Jokić je za 37 minuta na terenu šutirao 12-21 iz igre (3-5 trojke) i 6-6 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa impresivnih 33 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Denver i Jokić su sjajno počeli utakmicu, i već u prvoj četvrtini su došli do 20 razlike, uz sjajnu igru Jokića, ali u drugoj četvrtini usledio je potpuni raspad sistema Nagetsa, i ovaj period igre Vašington je dobio sa neverovatnih 23 razlike (46:23).

U trećoj četvrtini stvari su bile izjednačene, i Vašington je držao prednos od 10-tak poena, sve do pred kraj poslednje deonice, kad je Denver uhvatio priključak.

Heroj utakmice zamalo da postane Džamal Marej, koji je sa tri trojke istopio prednost Vizardsa, a zatim i izjednačio rezultat, ali u poslednjem napadu lopta je išla na Bredlija Bila, koji je na 0,1 sekunde do kraja iznudio faul od Džamajkla Grina, i sa linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat.

Ipak, pravi heroj pobede Vizardsa bio je bivši igrač Partizana Davis Bertans, koji je sa 9 trojki (iz 11 pokušaja) oborio rekord karijere, postigavši 35 poena.

Bil je utakmicu završio sa 25 poena i 10 asistencija, a Rasel Vestbruk je zabeležio tripl dabl, sa 12 poena, 13 skokova i 12 asistencija.

- Kad sam počeo da ubacujem te šuteve, počeli su da me traže još više, da mi nameštaju napade, i iskoristio sam to. Sve je ulazilo, i tada odbrana ne može mnogo da uradi - rekao je Bertans posle utakmice.

Trener Denvera Majkl Maloun nije, naravno, bio zadovoljan sa odbranom svog tima:

- Očigledno, Bertans nas je ubio večeras. Ušao sa klupe i ubacio nam 35 poena, šutirao trojke 9 od 11. Taj momak ne bi trebalo da bude momak koji će imati 11 šuteva iza linije za tri poena.

Džamal Marej je bio najbolji strelac Denvera sa 35 poena, a postigao je i poslednjih 11 poena za svoj tim.

Nikola Jokić, koji je u prvih 3 i po minuta ubacio 10 poena, bio je razočaran posle utakmice:

- Vodili smo sa 20 razlike. Nismo igrali odbranu uopšte. Ne smemo toliko lakih poena da dozvolimo.

Bonus video:

(Espreso/ESPN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.