NAGETSI IGRALI ODLIČNO, PA SE RASPALI PROTIV ŠAMPIONA: Jokić odigrao najgori meč u sezoni, Lebronov tripl-dabl!
Nikola Jokić u akciji, Foto: Profimedia

NBA

NAGETSI IGRALI ODLIČNO, PA SE RASPALI PROTIV ŠAMPIONA: Jokić odigrao najgori meč u sezoni, Lebronov tripl-dabl!

U "Stejpls centru" Denver nije imao snage da se suprotstavi ozbiljnije "jezerdžijama" u drugoj polovini utakmice, a posebno je podbacio srpski košarkaš

Objavljeno: 06:54h

Nikola Jokić odigrao je svoju najgoru utakmicu od početka sezone i to baš u okršaju sa NBA šampionima iz Los Anđelesa.

Denver je poražen od Lejkersa 114:93 zbog katastrofalno odigranog drugog poluvremena.

Odlično su otvorili susret Nagetsi u "Stejpls centru", a tek su fenomenalni bili u toku druge četvrtine. Imali su dosta raspoloženih igrača, lepo su raspoređivali poene, a jedino što je nedostajalo već tada jeste učinak njihovog najboljeg igrača.

I tu se još nije naslućivalo da bez Jokićevog buđenja u drugom poluvremenu neće uspeti protiv prvog favorita za šampionski prsten i branioca titule, ali kako je krenula treća četvrtina sve je više postajalo jasnije.

Učinak srpskog košarkaša je izostajao sve više i više, a to se odražavalo i na igru tima pa na krilima toga Lejkersi potpuno preokreću meč i ulaze sa prednošću u poslednju deonicu.

A kada su "namirisali krv" već, onda više nisu puštali i nastavili su i dalje da grizu, dok sa druge strane kod gostiju iz Kolorada nikoga nije bilo da im uzvrati ili makar pokuša da odgovori, te je sve ubrzo bilo i rešeno oko pitanja pobednika.

Nikola Jokić se ozbiljno mučio sa šutem iz igre, pogodio je samo 6 od 16 pokušaja, a meč je završio sa 13 poena, 10 skokova i 6 asistencija, što je daleko ispod njegovog ovosezonskog proseka.

Od njegovih saigrača poenterski je najbolji bio Džamal Marej sa 20 poena, ali i on je većinu postigao u prvom poluvremenu, dok je 16 ubacio Moris, a 14 Grin.

Lejkerse su do trijumfa predvodili Lebron Džejms sa tripl-dabl učinkom od 27 poena i po 10 skokova i asistencija. Uz rame mu je bio Šruder sa 21 poenom, dok je Entoni Dejvis postigao 13 poena i imao 9 skokova.

Iskočio je i Tejlen Horton-Taker sa 17 poena.

NBA, rezultati:

Memfis - Hjuston 103:115

Filadelfija - Portland 105:121

Dalas - Golden Stejt 116:147

Atlanta - Juta 91:112

LA Lejkers - Denver 114:93

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.