OKUPILE SE KOŠARKAŠICE: Vratila se Dabović, Sonje i dalje nema!
Foto: KSS

marina okupila devojke

OKUPILE SE KOŠARKAŠICE: Vratila se Dabović, Sonje i dalje nema!

Preostala je još jedna utakmica u kvalifikacijama

Objavljeno:

Košarkašice Srbije okupile su se u hotel "Kraun Plaza" i započela pripreme za poslednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Eurobasket u Španiji i Francuskoj.

Srpkinje će u subotu u Istanbulu odigrati duel protiv Litvanije koji neće imati rezultatski značaj.

Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dve pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, pa je već osigurala poziciju na šampionatu "starog kontinenta".

Marina Maljković, Ivon Anderson
foto: KSS

- To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima - istakla je selektorka naše reprezentacije Marina Maljković.

U ekipu se vratila Ana Dabović koja je preskočila prethodno okupljanje, dok Sonja Vasić (nekada Petrović) preskače i ovu akciju jer se tek vraća iz neugodne operacije i oporavka.

Sju Bird, Ana Dabović
foto: EPA/Andrej Cukić

Ona je ovoga puta okupila u "Kraun Plazi" sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

- Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo. Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom - rekla je Saša Čađo.

Reprezentacija Srbije utakmicu protiv Litvanije odigraće u subotu u Istanbulu.

Naš tim je pored dve pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije, ostvario trijumf i protiv selekcije Albanije, koja je kasnije odustala od takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.