UZALUD JE JOKIĆ OPET RADIO SVE NA TERENU: Neću da kažem da smo morali da pobedimo, ali... Izgubili smo fokus!
Foto: Printscreen/youtube

razočaran

UZALUD JE JOKIĆ OPET RADIO SVE NA TERENU: Neću da kažem da smo morali da pobedimo, ali... Izgubili smo fokus!

Srpski as uprkos svojoj odličnoj igri nije zadovoljan

Objavljeno: 08:51h

Ponovo je Nikola Jokić bio na vrhuncu zadatka i odigrao izvanrednu utakmicu, ali ponovo je i Denver izgubio.

Ovog puta njegovih 35 poena, 14 skokova i 9 asistencija nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od Jute.

- Oni su došli do poena, a mi nismo. Stvarno su šutali malo bolje, postigli su 15 trojki uz visok procenat. Druga četvrtina je jedina bila dobra, prva i nije baš. Ne znam ni sam koliko smo imali ofanzivnih skokova više od njih, ali nismo iskoristili te napade. Ne želim da kažem da smo mi danas morali da pobedimo, nego da smo imali mnogo šansi da to uradimo - rekao je Jokić.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Njegova ekipa je promašila dosta otvorenih šuteva, a jedan od uzroka je svakako i umor s obzirom u kakvom se jakom ritmu igra od početka sezone.

- Umor je faktor u tome, ali jednostavno mislim da nismo imali dovoljno fokusa. Takvo je bilo veče, promašili smo mnogo alej-upova, pokušavali smo da idemo na faul. Ne znam kako to da objasnim - dodao je srpski košarkaš.

Nagetsi se mnogo muče od starta sezone i nikako da povežu nekoliko pobeda.

- To nam je što nam je. Liga je ujednačena ove sezone, teško je napraviti veliki niz pobeda, jer uvek možete da naiđete na loše veče. Za nas je teško, jer moramo da igramo konstantno dobro da bismo došli do toliko pobeda.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Mečevi sa Džezerima su uvek bili interesantni i tesni, a Jokić kaže da takođe uživa da igra sa njima.

- Iskreno, protiv Jute je uvek napeto i interesantno. U mojoj prvoj godini smo sve dobili protiv njih, u drugoj sve izgubili. Ali tako je to. Zanimljivo je igrati sa njima, bila je dobra košarka. Mislim da smo prilično jednaki i dobri. Postoje mali detalji koji odlučuju mečeve. Džamal Marej voli da igra protiv njih, ima dobru motivaciju. Pokušava da da sve protiv njih - dodaje srpski košarkaš.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Za kraj, Džoker kaže da nije imao nikakav pritisak da igra protiv Rudija Gobera, koji je možda i najbolji defanzivni košarkaš u čitavoj ligi. Naprotiv, dodaje da uvek igra protiv čitavog tima, a ne samo pojedinca.

- Nikad ne igram protiv nekoga individualno, već igram protiv čitave ekipe. On je sjajan košarkaš, Ol star igrač. Utiče na meč na toliko načina, naročito u odbrani - zaključuje Jokić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.