NOVE INFORMACIJE O POVREDI BOGDANA BOGDANOVIĆA Oglasila se Atlanta posle dodatnih pregleda koji su potvrdili prelom
Foto: Profimedia

stižu vedrije vesti

NOVE INFORMACIJE O POVREDI BOGDANA BOGDANOVIĆA Oglasila se Atlanta posle dodatnih pregleda koji su potvrdili prelom

Međutim, dobra stvar je da su ligamenti ostali u potpunosti netaknuti

Objavljeno: 08:43h

Atlanta je saopštila detaljnije situaciju oko povrede Bogdana Bogdanovića.

Iako je u prvom momentu delovalo da će srpski košarkaš duže odsustvovati sa terena, iz tabora Houksa stižu umirujući tonovi.

Urađeni su dodatni pregledi, baš kako je i najavljeno 10. januara i utvrđeno je da je Bogdanović u meču sa Šarlotom doživeo avulzioni prelom desnog kolena, koji je propraćen upalom tkiva i nagnječenjem kosti. Međutim, dobra stvar je da su ligamenti ostali u potpunosti netaknuti.

- Dodatna analiza potvrdila je da nije došlo do povrede ligamenata kolena Bogdana Bogdanovića koji je zadobio avulzioni prelom. Bogdan je započeo fazu rane rehabilitacije. Rok za oporavak nije još utvrđen. Dodatne informacije će biti dostupne nakon što Bogdan uđe u narednu fazu oporavka – ističu Hoksi u saopštenju na zvaničnom sajtu.

Takođe, dobra vest je da avulzioni prelom uglavnom ne zahteva operaciju i tipičan je za osobe koje se bave sportskim aktivnostima. Oporavak u proseku traje između četiri i šest sedmica, ali nekada se može odužiti i do dva meseca. Ipak, to nije toliko strašno i Bogdan će se vratiti na teren taman kada to bude bilo najvažnije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.