OČEKUJTE NEOČEKIVANO! Traže ga Zvezda i Partizan, a Petrušev je otkrio kuda ide posle Mege!
Foto: Starsport©

sve je izneo

OČEKUJTE NEOČEKIVANO! Traže ga Zvezda i Partizan, a Petrušev je otkrio kuda ide posle Mege!

Ima jasan plan šta će po završetku sezone

Objavljeno: 17:09h

Trenutno najveći srpski talenat i najbolji igrač ABA lige, Filip Petrušev, govorio je o svojoj karijeri i budućnosti.

Talentovani centar Mege dominira u regionalnom takmičenju, dva puta je već bio MVP meseca, za njega se interesuju Crvena zvezda i Partizan, ali i brojni evroligaši.

Međutim, on ne vidi svoju budućnost u nekom drugom evropskom timu po završetku ove sezone.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

Prilikom gostovanja Mege u Pireju ekipi Olimpijakosa u humanitarnoj utakmici, Petrušev je dao intervju za grčki "SDNA" kom je otkrio svoje planove za budućnost.

A oni nisu vezani za Srbiju, već povratak preko okena, u SAD:

- U prethodne dve godine sam govorio da ću izaći na draft, pa sam se vraćao na Gonzagu. Tako da – očekujte neočekivano. I sledeće sezone ću objaviti učešće. Hoću da to bude moj sledeći korak i imaće smisla. To je moj veliki cilj - rekao je Petrušev.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

Smatra da ne postoji bolja priprema za NBA ligu od boravka u Megi.

- Ako postoji sredina koja može da me pripremi za NBA, to je Mega. Tražili su me mnogi klubovi u Evropi, ali jako malo njih ima toliko mladih igrača. U ekipi imamo desetoricu uzrasta između 19 i 21 godine, a igramo u jako dobroj organizaciji. Imamo vremena da radimo, da napredujemo i da se razvijemo takmičarski na svim nivoima. Mega zna kako da razvije talenat, a mnogi su odatle otišli u NBA, zato sam znao – ako se budem vraćao u Evropu, biće to jedino Mega.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

Ukoliko završi u NBA ligi preko drafta, otišao bi stopama Nikole Jokića i Goge Bitatdzea. - Trudim se da idem stopama tih igrača, jer su oni bili jako uspešni ovde. Naročito Jokić, tako da mi svi oni daju primer i pokazuju mi put. Igram bolje nego što sam igrao u Gonzagi, a ovde je bolje organizovano i radim mnogo više stvari nego na koledžu. Ali, ne želim ni na koji način da ispadne da govorim loše o njima. Zahvalan sam im na svemu što su uradili za mene. Pratim ih, dobro igraju i dobri su i ove godine, ali, ponavljam, Mega je mnogo bolje organizovana - kaže Petrušev.

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.