BOGDAN KASNO PODESIO NIŠAN: Bjelica i Pokuševski ukupno 1 poen! Džon Vol kao Džordan! Orlandu malo moćni Vučević!
Foto: EPA/Justin Lane

NBA

BOGDAN KASNO PODESIO NIŠAN: Bjelica i Pokuševski ukupno 1 poen! Džon Vol kao Džordan! Orlandu malo moćni Vučević!

Nije bila dobra noć za srpske košarkaše u najjačoj ligi na svetu

Objavljeno: 09:11h

Samo jedan od srpskih košarkaša koji su se našli na NBA terenima u noći između subote i nedelje se radovao pobedama.

Atlanta Houks, za koju igra Bogdan Bogdanović, doživela je poraz na svom terenu od Klivlenda 96:91.

Jedan od razloga poraza jeste možda i slabija partija srpskog reprezentativca koga nije išlo njegovo najjače oruže - šut za tri poena. Pogodio je samo 3 trojke iz 9 pokušaja.

Doduše, dve je pogodio u samom finišu kada se utakmica lomila, ali njegovi saigrači nisu bili toliko precizni i koncentrisani, pa je upisan pomalo neočekivani poraz, prvi na domaćem terenu i drugi u sezoni.

Bogdanović je utakmicu završio sa 11 poena i 2 asistencije za 24 minuta na parketu.

Ni ostali saigrači se nisu nešto preterano istakli. Hanter je ubacio 17, Kapela je imao po 16 poena i skokova, a Trej Jang isto 16 poena i 10 asistencija.

U pobedničkom timu je ponovo briljirao Sekston sa 27 poena, kome je prva pomoć bio Džave Megi sa 14 poena i 9 skokova.

I Sakramento je upisao novi poraz, ovog puta od Hjustona 102:94.

Kingsima nije pomoglo ni to što na drugoj strani nije bilo Džejmsa Hardena koji je uganuo skočni zglob i nije nastupio na ovom meču.

Međutim, u njegovom odsustvu je briljirao Džon Vol sa 28 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a postao je prvi igrač posle Majkla Džordana 2002. godine koji je nakon dve godine odsustva postigao 50 poena u uvodna dva susreta (imao 22 poena u prethodnom meču).

Najefikasniji u Sakramentu bio je Dearon Foks sa 23 poena, 2 skoka i 4 asistencije, a pratio ga je Harison Barns sa 19 poena i sedam skokova. Nemanja Bjelica je imao slabo veče i za 14 minuta je postigao samo 1 poen uz 7 skokova i 2 asistencije.

Aleksej Pokuševski i dalje se muči da pogađa koš u NBA mečevima, pa je tako bez poena bio učesnik pobede Oklahome nad Orlandom 108:99.

Mladi srpski košarkaš je proveo 14 minuta na terenu, ali je samo jednom pokušao da šutne na koš i promašio, dok je upisao u svoju statistiku 2 skoka i jednu ukradenu loptu.

Najbolji u redovima Tandera je bio Bejzli sa 19 poena i 12 skokova, a pratio ga je Džordž Hil sa 18 poena, kao i Džildžus-Aleksander sa 16, pa je na njihov pogon prekinuta serija od tri uzastopna poraza.

U poraženom timu Nikola Vučević nije mogao sam iako je postigao 30 poena uz 13 skokova. Osim njega se istakao Terens Ros sa 26 poena.

NBA, rezultati:

Hjuston – Sakramento 102:94 Indijana – Njujork 102:106 Orlando – Oklahoma 99:108 Filadelfija – Šarlot 127:112 Atlanta – Klivlend 91:96 Nju Orleans – Toronto 120:116

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.