ZVEZDINA DRAMA: Trojkama povela, ali se jedva izvukla, Fener slavio u Francuskoj, Bajern se izjednačio sa Barsom!
Foto: Starsport©

Evroliga 17. kolo

ZVEZDINA DRAMA: Trojkama povela, ali se jedva izvukla, Fener slavio u Francuskoj, Bajern se izjednačio sa Barsom!

Košaraši Crvene Zvezde, pobedili su večeras Panatanikos dobrom igrom u napadu i odličnom odbranom

Objavljeno: 22:24h

Košarkaši Crvene Zvezde su pobedili Panatanikos večeras rezultatom 74:71 , u 17. kolu Evrolige.

Prva četvrtina je od starta "bila" Zvezdina, ritam i inicijativa je bila na njihovoj strani. Kori Volden se istakao kao lider u tom trenuku, pa je pogodio dve jednu za drugom i treću pred kraj četvrtine.

Rezultat na kraju prve četvrtine je bio, 22:15.

Druga četvrtina je bila igrana u istom stilu kao i prva. Zvezda je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i odigra kako su svi očekivali. Dobrom odbranom i brzim i efikasnim kontranapadom su uspevali da se rezultatski odvoje na 13 razlike. Kolom je uspeo da pogodi dve trojke i tako se postavio u prvi plan u napadu u ovoj četvrtini. Do kraja je bilo par grešaka u igri domaćih, ali su uspeli da izvuku dvocifrenu razliku na kraju četvrtine.

Rezultat na velikom odmoru je izgledao ovako, 48:37 u korist crveno-belih.

Za prvih pet minuta treće četvrtine, samo jedan poen je postignut u četvrtini. Prazan hod i puno promašaja i jedne i druge ekipe. Duop Rit je iz Volednog pasa uspeo da pogodi šut za tri poena iz ugla i malo unese žara u igru Zvezde. Nakon akcije između Obrajanta i Rita, trener Panatanikosa je morao tajm-aut da pozove, 54:39. Panatanikos je uspeo da smanji razliku domaćina, pa su na minut do kraja bili na -11, 57:46.

Rezultat na kraju treće deonice je bio isti kao i na par minuta pre kraja, 57:46.

Panatanikos je pokušao da se probudi igrajući zonsku odbranu po celom terenu, uspeli su četiri brza poena da postignu zahvaljujući odbrani. Smanjili su razliku na -7, 57:50. Volden je ubrzo smanjio razliku zahvaljući odličnom postavljanju Kuzmića 59:50. Kino Kolom svojim preciznim šutem za tri, povećava vođstvo Zvezde na dvocifren broj, 62:52.

Poslednja deonica se igrala slično kao i prethodna, Panatanikos je napadao sa svim što ima u cilju da smanji razliku, dok se Zvezda dobro branila a čak je i dobro napadala. Na tri minuta do kraja utakmice, Zvezda je vodila 9 razlike, 68:59. Papapetru smanjuje prednost Zvezde sa trojkom iz kontranapada 68:62. Igrači Panatanikosa nisu izlazili iz zonskom presinga do kraja utakmice. Na minut ipo do kraja utakmice, i na +6 razlike, košarkaši Zvezde prave grešku u napadu i gube loptu u prenosu. Panatanikos se u poslednjem minutu spustio na -3, ali je Papapetru sa dalekom trojkom izjednačio rezultat na utakmici po prvi put 68:68. Akcija je išla na Obrajanta dole, koji je uspeo da izbori faul i da ode na liniju slobodnih bacanja, gde je oba pogodio 70:68. Dobrić je uspeo na 20 sekundi do kraja da preseče pas Nemanje Nedovića, lopta je stigla u ruke Voldena koji je bio fauliran i pogodio oba bacanja. Ali ipak, Papapetru je uspeo da pogodi još jednu trojku pred 5 sekundi do kraja meča, ali su brzo faulirali Davidovca koji je opet bio siguran oba puta 74:71.

Najraspoloženiji večeras kod Crvene zvezde bili su Kori Volden sa 15 poena, Kino Kolom sa 13 i Dobrić sa 11, dok su kod Panatanikos raspoloženi bili Nemanja Nedović sa 16, Papapetru sa 14 poena.

Fenerbahče - Asvel

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras kao domaćini Asvel 81:59 (15:19, 23:13, 21:10, 22:17), u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji kod Fenerbahčea su bili Marko Gudurić i Jan Veseli sa po 16 poena, a pratili su ih Nando De Kolo i Melih Mahmutoglu sa po 12 koševa.Kod Asvela bolji od ostalih su bili Dejvid Lajti sa 11 i Noris Kol sa 10 poena.

Fenerbahče je 13. sa sedam pobeda i 10 poraza, dok Asvel ima skor od pet pobeda i 11 poraza i zauzima 17. mesto. U narednom kolu, Fenerbahče će gostovati Crvenoj zvezdi, dok će Asvel dočekati Efes.

Bajern - Barselona

Košarkaši Bajerna savladali su Barselonu kod kuće sa 90:77 u meču 17. kola Evrolige.

Najzaslužniji za trijumf Bavaraca bio je Vejd Boldvin, koji je utakmicu završio sa 29 poena i sedam asistencija.

Istakli su se još i Cipser sa 16 poena, odnosno Vejler-Beb sa 14.

Izabranici Andree Trinkijerija su tako zabeležili 11. trijumf u poslednjih 12 mečeva u Minhenu.

Bajern je ovom pobedom uspeo da se izjednači na tabeli Evrolige upravo sa Kataloncima i sada obe ekipe imaju učinak 11-6.

Kod Barselone najbolji je bio Aleks Abrinjes sa 16 poena i pet asistencija, Smits je dodao 14, Higins 12, a Hanga 10.

Nikola Mirotić nije bio u sastavu Barselone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.