ČIM JE OBRADOVIĆ OTIŠAO, ZVEZDA DOVELA POJAČANJE: Crveno- beli imaju novog centra!
Foto: kkcrvenazvezda.rs

vratili su ga

ČIM JE OBRADOVIĆ OTIŠAO, ZVEZDA DOVELA POJAČANJE: Crveno- beli imaju novog centra!

On će se odmah staviti na raspolaganje timu, a prvi trening odradiće u petak popodne

Objavljeno: 12:14h

Crvena zvezda je vratila Lendrija Noka! Sa Kameruncem je ponovo aktiviran ugovor koji je bio potpisan letos, ali je bio zamrznut pošto je otkriveno da centar ima zdravstvenih problema.

Noko je, kako se navodi, u prethodnom periodu na klinici "Mayo Clinic Rochester" u SAD sanirao zdravstveni problem i "nakon detaljnih i rigoroznih pregleda dobio je dozvolu najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja".

- Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Crvenoj zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Lendri Noko
foto: EPA/Omer Messinger

Lendri Noko će se odmah staviti na raspolaganje timu, a prvi trening odradiće u petak popodne.

Bivši centar Albe, rođen 9. aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu, visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu "Monteverde" na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu "Klemson".

Nakon epizode u SAD, Noko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije, a poslednje dve sezone igrao je za Albu sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio titulu prvaka Nemačke.

Njegovim povratkom u klub najverovatnije će otići Emanuel Teri koji nije bio u planovima ni kod bivšeg trenera Obradovića poslednjih nekoliko utakmica.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.