NEOČEKIVANO! Napustio Košarkaški savez Srbije!
Foto: Starsport©

mnogi su iznenađeni

NEOČEKIVANO! Napustio Košarkaški savez Srbije!

On je odlučio da napravi pauzu u funkcionerskoj karijeri

Objavljeno: 20:36h

Pomalo neočekivane vesti iz Košarkaškog saveza Srbije! Dosadašnji potpredsednik Igor Rakočević napustio je tu funkciju kako je saopštio na društvenim mrežama.

Proslavljeni bivši reprezentativac je prethodnih 6 godina bio potpredsednik KSS zadužen za mlađe selekcije. Njemu je sada istekao drugi mandat u trajanju od 4 godine i on je odlučio da ne prihvata novi.

Inače, poslednje dve nedelje kako je saopštio pre dva dana Rakočević se borio protiv koronavirusa i teško je podnosio tu borbu.

foto: Filip Plavčić

- Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo - počeo je Rakočević na svom Instagram nalogu.

- Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres.

- Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz Republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac - aludirao je Rakočević na Dalibora Ilića, košarkaša Igokee.

- Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta.

foto: Starsport©

- Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije.

- Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim - poručio je Igor Rakočević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.