SRBIJI SE NIJE PONOVILA ŠVAJCARSKA: Mučili smo se sami sa sobom više nego što su nas mučili Finci, ali pobedili smo
Foto: EPA/Kimmo Brandt

kvalifikacije za Eurobasket

SRBIJI SE NIJE PONOVILA ŠVAJCARSKA: Mučili smo se sami sa sobom više nego što su nas mučili Finci, ali pobedili smo

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili i u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 20:02h

Košarkaši Srbije su pobedili Finsku 75:66 i tako povećali svoje šanse da se naša reprezentacija nađe na Eurobasketu.

Na mišiće, uz krv, zbog i ogroman napor smo uspeli da pobedimo domaćina ovog "mehura" i izbegnemo novi šok i neprijatnost kojim bismo doveli sebe u opasnost da se ne plasiramo na prvenstvo Evrope što bi bila prvorazredna senzacija.

Ovako su se trijumfom izabranici Igora Kokoškova iskupili za ono neočekivano poniženje protiv autsajdera Švajcarske u subotu što nikako nismo očekivali bez obzira na to što igramo takoreći sa trećim timom.

foto: EPA/Kimmo Brandt

Sada u narednom FIBA prozoru nam je potrebno da u preostale dve utakmice kvalifikacija, protiv Gruzije i Švajcarske, upišemo još jednu pobedu i tako osiguramo odlazak na Eurobasket 2022.

Iz naše grupe dalje će proći dve reprezentacije, pošto je prvoplasirana Gruzija domaćin EP i samim time se već kvalifikovala, a najbliža mestu na prvenstvu "starog kontinenta" je Srbija.

Daleko od dobrog izdanja naših košarkaša je bilo ovo, pre svega u napadu, ali ako neki segment igre zaslužuje pohvale to je odbrana koja je maltene svih 40 minuta bila na izuzetno visokom nivou.

Da je napad funkcionisao tako, pitanje pobednika bilo bi rešeno još na poluvremenu.

Uz to se mora reći da su naši igrači šutirali očajno slobodna bacanja, svega 60% (21/35), a u šutu za tri još gori, pogodili smo samo 2 iz 16 pokušaja.

Najefikasniji u našim redovima bio je Anđušić sa 19 poena, Aleksa Avramović je dodao 17, a Dragan Apić 12.

foto: Printscreen/fiba.basketball

Kod Finaca je najefikasniji bio Edon Madžuni, momak rođen na Kosovu, sa 15 poena, a 10 je ubacio iskusni Sasu Salin.

foto: Printscreen/fiba.basketball
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Srbija se nalazi pred pobedom, pošto su Finci napravili nekoliko grešaka, a naši su to kaznili na drugoj strani i vratili se na dvocifrenu prednost 73:62.

37. minut - Serija 5:0 Finske koja nam prilazi na samo 6 poena zaostatka. Srbija vodi u Espu 65:59, pa Kokoškov mora da traži novi tajmaut.

35. minut - Uoči poslednjih pet minuta utakmica Haf pogađa trojku za -7 i unosi neizvesnost u meč.

33. minut - Srbija održava dvocifrenu prednost, ali nikako da napravimo veći napor i neku novu seriju poena kojom bismo prelomili meč. Srbija vodi 60:50.

III ČETVRTINA

30. minut - Najslabija četvrtina Srbije u ovom meču, ali sačuvali smo 10 razlike sa poluvremena. Vodimo 55:45 uoči poslednjih 10 minuta.

27. minut - Opet prazan hod u igri srpskih košarkaša, što Finci koriste da nam se primaknu na 8 poena, pa Kokoškov traži tajm-aut. Finska - Srbija 38:46.

24. minut - Mali problemi u uvodnim minutima, FInci su se spustili na -7, ali se vraćamo polako na dvocifrenu prednost. Srbija vodi 41:30.

II ČETVRTINA

20. minut - Pa da li je moguće. Primili smo trojku u poslednjoj sekundi i to tako što smo najpre odbranili napad, pa su nam Finci ukrali loptu. Zbog toga umesto sa 15 poena razlike, na kratki odmor se odlazi sa rezultatom 35:25.

18. minut - Prekidamo seriju loših napada i period od 4 minuta bez koša iz igre, pa sada vezujemo 4 uzastopna poena i vraćamo se na +14, 33:19.

15. minut - Čini se da polako stvari dolaze na svoje mesto, pre svega u odbrani, gde Finci ni na jedan način ne mogu da nas ugroze, pa se to mic po mic odražava i na napad i rezultat. Srbija vodi 29:13.

foto: EPA/Kimmo Brandt

13. minut - Srbija loše izvodi slobodna bacanja, tek 5/10 i to je takođe jedan od razloga što nemamo veću prednost. Trenutni rezultat je 23:12.

I ČETVRTINA

10. minut - Morala je bolje da se iskoristi i rezultatski stekne veća prednost u ovoj prvoj četvrtini, gde se igra Finske raspala u napadu, nisu pogodili nijednu trojku. Ovako tek 10 razlike za Srbiju, 17:7.

7. minut - Ubrzao je igru Srbije u napadu kapiten Avramović svojim ulaskom i vezao je dva uzastopna koša posle ulaza do samog koša, pa vodimo 12:3.

foto: EPA/Kimmo Brandt

5. minut - Konačno smo uspeli da iskoristimo lošu igru Finaca i prednost u skoku. Srbija vodi 8:2.

3. minut - I sada delujemo nepovezano na početku, mnogo se opet greši u napadu, ali ni Finci nisu bolji. Srbija vodi 3:2.

18.00 - Kreće utakmica. Srbija počinje s petorkom Pot, Anđušić, Simonović, Dangubić, Kravić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.