Čudesni preokret Bajerna, Micić promašio trojku za produžetak! Alarm za Kokoškova zbog novog debakla! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Euroleague Basketball

Evroliga, 9 kolo

Čudesni preokret Bajerna, Micić promašio trojku za produžetak! Alarm za Kokoškova zbog novog debakla! (VIDEO)

Trijumfe su ostvarili Himki, Bajern, CSKA, Baskonija i Valensija

Objavljeno:

Nedelja duplog kola u Evroligi počela je zanimljivim i uzbudljivim mečevima u utorak uveče. Trinkijerijev Bajern je pobedio favrizovani Efes i to u gostima 74:71.

Ekipa italijanskog trenera nastavlja da igra fantastično, a vezala je i treću uzastopnu pobedu zbog čega zauzima drugo mesto na tabeli trenutno.

Moćni turski tim je ostvario nekoliko pobeda na strani protiv daleko jačih timova na papiru od kluba iz Minhena, pa se očekivalo da lako izađe s njima na kraj u Istanbulu, a tako je i izgledalo na početku poslednje četvrtine.

Pred poslednjih 10 minuta domaćin je vodio deset razlike i to posle treće četvrtine u kojoj je Bajern ubacio samo 6 poena, međutim, onda kreće veliki preokret Trinkijerijevih pulena.

Predvođeni Džejlenom Rejnoldsom koji je 10 od svojih 14 poena ubacio u poslednjih sedam minuta gosti su uspeli da preokrenu i slave. Vasa Micić je imao šut za produžetak, ali je promašio.

Najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 15, odmah iza njega pomenuti Rejnolds sa 14, Cipser je ubacio 12, a Đedović 10. Vladimir Lučić je meč završio sa 7 poena i 9 skokova.

U ekipi Efesa najefikasniji Tibor Plajs sa 19 poena, posle njega Larkin je ubacio 13, a Micić 12. Ova potonja dvojica su bili očajni u šutu za tri, ukupno 3/14.

U klasiku nekadašnjeg Sovjetskog saveza CSKA iz Moskve je u gostima pobedio Žalgiris 87:78.

Iako pobeda ne deluje toliko ubedljivo, "armejci" su vodili tokom celog meča, sve do poslednjih minut i po kada Jankunas ih primačinje na 78:79.

Međutim, tada jedan od najboljih šutera Evrolige Majk Džejms uzima stvar u svoje ruke i pogađa svoju četvrtu trojku, pa potom i petku i "zelena šuma" je "posečena".

Majk Džejms završio je meč sa 27 poena - za dva 3/5, za tri 5/6, sa penala 6/6. Vil Klajburn dodao je 13, Darun Hilijard 12, a Nikola Milutinov 8 poena uz 7 skokova. U poraženom sastavu Marijus Grigonis je bio najbolji sa 19 koševa.

U ruskom derbiju u Sankt Peterburgu Himki je kao gost pobedio Zenit 88:83.

Uzaludna je bila vrhunska partija bivšeg igrača Zvezde Bilija Berona (postigao 6 trojki) zbog koga je domaćin vodio tokom većeg dela meča.

Preokret se dogodio u poslednjem minutu kada su Šved i Mekolum sa šest uzastopnih poena trasirali put ka drugoj pobedi Himkija u ovom takmičenju.

Najefikasniji je bio Šved sa 24 poena, Mekolum ga je pratio sa 17, a dvocifren je bio samo još Greg Monro sa 11.

Na drugoj strani Beron je meč završio sa 24 poena (6/10 za tri), ali i promašenih poslednjim napadom. Nije imao adekvatnu pomoć saigrača jer su iskočili samo Ostin Holis sa 15 i Arturas Gudaitis sa 10.

A u Fenerbahčeu može da se upali crveni alarm, jer je turski klub koji s klupe vodi srpski selektor Igor Kokoškov doživeo i drugi težak poraz u Španiji. Posle -42 protiv Barselone, sada ih je Baskonija pobedila 18 razlike - 86:68.

Nezaustavljiv je bio Alek Piters sa 25 poena (6/6 za dva i 4/6 za tri) uz 7 skokova. Njemu su pripomagali i Giedraitis sa 19 poena, te Zoran Dragić sa 16, dok je Vildoza ubacio 11.

Kod ekipe Fenerbahčea 15 poena Veselija, po 11 su dali Sipahi i Pjer, a 10 Lorenco Braun.

I u poslednjem meču večeri Valensija je na svom terenu pobedila ubedljivo Panatinaikos 95:83.

Klemen Prepelič je podsetio na prošlogodišnja izdanja iz Huventuda sa 4 pogođene trojke uz 5 šuteva i ukupno 18 poena, Derik Vilijams je dodao 14, Hermanson 13, San Emeterio i Tobi po 11, a naš Nikola Kalinić 4 uz 5 asistencija. Vanja Marinković je i dalje povređen.

Nemanja Nedović je još rovit od povrede i to se videlo na ovom meču, pogodio je jednu trojku iz 5 pokušaja i jednu dvojku, a najefikasniji u redovima "zelenih" bio je Šelvin Mek sa 15 poena, dok su po 11 ubacili Papapetru, Mitoglu i Sent-Ros.

Evroliga, 9. kolo:

Utorak

Zenit – Himki 83:88 Anadolu Efes – Bajern Minhen 71:74 Žalgiris – CSKA Moskva 78:87 Baskonija – Fenerbahče 86:68 Valensija – Panatinakos 95:83

Sreda

18.30 Real Madrid – Makabi Tel Aviv 20.00 Alba – ASVEL 20.45 Olimpija Milano – Crvena zvezda 21.00 Barselona – Olimpijakos

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.