FILIPOVSKI: Teško je reći da li igrači prihvataju ono što tražim, ali gledaju u oči i imaju otvorene uši!
Foto: Starsport©

o meču s venecijom

FILIPOVSKI: Teško je reći da li igrači prihvataju ono što tražim, ali gledaju u oči i imaju otvorene uši!

Crno-beli u sredu od 20.30 sati gostuju italijanskoj ekipi, a susret u Veneciji biće prva utakmica u Evrokupu za slovenačkog stručnjaka

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da njegov tim protiv Venecije u Evrokupu mora da odigra mudro, timski i da onda može da zabeleži pozitivan rezultat.

Crno-beli u sredu od 20.30 sati gostuju italijanskoj ekipi, a susret u Veneciji biće prva utakmica u Evrokupu za slovenačkog stručnjaka.

- Mi se još bavimo sobom, jer utakmica nije samo borba sa protivnikom, već i sa samim sobom. Sa svojim greškama, sa time koliko možešmo da zadržimoš koncentraciju, koliko možemoš da izvodimoš one stvari koje smo pripremili za utakmicu. Venecija je iskusna ekipa, trener je dugo tamo. Igraju promenljivo, ali mnogo bolje igraju na domaćem terenu. Menjaju odbrane, pokuššavaju da zbune protivnika, da uspavaju. Znaju lukavo da se postavljaju. Imaju iskusne igrače na svim pozicijama, treba igrati mudro - rekao je Filipovski za "TV Partizan".

foto: Starsport©

Filipovski je debitovao pobedom protiv Zadra u ABA ligi, čime je prekinuo lošu seriju beogradskog tima, a upitan je i da li je zadovoljan brzinom kojom ekipa prihvata ono što od njih traži.

- Posle dva, dva i po treninga teško je reći da li to prihvataju. Koliko vidim, igrači se trude, imaju koncentraciju, gledaju u oči, imaju otvorene uši... A šta se unutra dešava, to se vidi na utakmici - rekao je Filipovski.

Partizan je i dalje bez povređenih Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, a Filipovski je istakao da moraju da budu strpljivi i da tim mora da igra što bolju timsku košarku.

- Jaramaz i Mozli naporno rade. Naš stručni štab, doktorska i fizioterapeutska služba rade dobro. Ono što imamo, imamo. Daćemo sve od sebe da igramo što bolju timsku košarku. Ako igramo sistemski, onda svaki put neko može da iznenadi - zaključio je Filipovski.

Partizan ide na mini-turneju. Neće ih biti sedam dana u Beogradu.

Filipovski je zahvalan predsedniku kluba što je omogućio da iz Venecije idu u Zagreb direktno, bez "svraćanja" u Beograd.

- Srećan sam što predsednik Ostoja pomaže. Mogli smo da idemo iz Venecije sa dva aviona nazad u Beograd, pa onda u Zagreb. Ova odluka je bolja za ekipu. Treba izbegavati kontakt u avionima i autobusima zbog Covid situacije. Takođe, tu je i mogućnost da se priča, razgovara o košarci, da je ekipa zajedno - istakao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.