INSAJDERSKE INFORMACIJE O NOVOM TRENERU PARTIZANA: Prelomni trenutak, ova promena će oblikovati nastavak sezone!
Sašo Filipovski, Foto: Starsport©

detaljno

INSAJDERSKE INFORMACIJE O NOVOM TRENERU PARTIZANA: Prelomni trenutak, ova promena će oblikovati nastavak sezone!

- Preneo mi je važne životne principe, stvarno mi je mnogo značio – rekao je za 24sedam Aleksandar Ćapin.

Objavljeno:

Sašo Filipovski je novi trener Partizana i pokušaće da razdrma ekipu crno-belih koja se nalazi u prilično lošoj situaciju od početka sezone.

U dosadašnjoj karijeri, iskusni slovenački trener je predvodio timove Monaka, Banvita, Olimpije, Zjelone Gore, Lotomatike, Lokomotive Rostov i Turova, a bio je i asistent Duška Vujoševića u ekipi moskovskog CSKA.

Nekadašnji košarkaš Aleksandar Ćapin je za "24sedam" je dao informacije iz prve ruke vezane za novog stratega Partizana.

– Imam najlepše mišljenje o Filipovskom i kao treneru i čoveku. Posle naše saradnje u klubu ostali smo prijatelji, baš smo se nedavno i videli u Beogradu. Mi smo 2009. bili zajedno tokom jedne polusezone u Lokomotivi iz Rostova, pa je taj klub prešao u Krasnodar i tu smo bili još pola godine. Mogu da kažem da je to možda i najbolja godina u mojoj karijeri. Stvarno je imao ogroman uticaj na mene, napredovao sam i onda me je pozvao Žalgiris. Prešao sam u klub gde sam osvajao trofeje, igrao Evroligu… Filipovski je odlično koncipirao tim, oblikovao me je i kao igrača i kao čoveka. Igrao sam plejmejkera, on me dobro usmerio. Tad sam sazreo u svakom smislu. Preneo mi je važne životne principe, stvarno mi je mnogo značio – rekao je za 24sedam Aleksandar Ćapin.

Aleksandar Ćapin
Aleksandar Ćapin foto: Saša Pavlić Koky

– Svako ko ga upozna može odmah da shvati da je izuzetno pedantan, studiozan, radoholik, detaljista. Ima ogromnu energiju, mnogo se troši u pripremi utakmice. Ništa ne prepušta slučaju. Kada kao igrač vidiš koliko se on daje, onda ti dobiješ želju da mu vratš 120 odsto. Dobar je i za starije i za mlađe igrače. Uporno na treningu vraća stvari u nazad, veruje u ogroman broj ponavljanja. Ima strpljenja da pokaže i vrati milion puta. Nadam se da će igrači Partizana brzo prihvatiti njegove ideje i princip rada. Jasno je da uspeh ne dolazi preko noći. Ali moraju i navijači i javnost da shvate da je ovo prelomni trenutak, kao i svaki kada se menja prvi trener. Ova promena će oblikovati nastavak sezone… Verujem da svi žele da se trgnu i da izađu iz ove krize. Želim im sve najlepše. I danas sam veliki navijač Partizana, dete koje je tu igralo. Stvarno i njemu i klubu želim da se sve poklopi kako treba.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.