ZVEZDA POBEĐUJE ZA ZELENIM STOLOM: Crveno-beli upisuju trijumf bez izlaska na parket?
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: crvenazvezdakk

nije dobro

ZVEZDA POBEĐUJE ZA ZELENIM STOLOM: Crveno-beli upisuju trijumf bez izlaska na parket?

Loše stanje u Evroligi

Objavljeno: 18:28h

Širenje korone uključilo je alarm u evropskoj košarci. Francuski evroligaš Asvel spao je na devetoricu igrača, uključujući dvojicu iz mladog tima.

U slučaju da se broj raspoloživih igrača spusti ispod osam, neće moći da odigra meč 4. kola protiv Crvene zvezde koji je na programu u četvrtak u Vilerbanu. Zavisno od odluke disciplinskog sudije Evrolige, odnosno tumačenja specijalnog kovid-protokola, crveno-beli bi mogli da dobiju taj meč rezultatom 20:0.

Asvel je u desetkovanom sastavu sinoć ugostio Panatinaikos, dok su dan ranije otkazane evroligaške utakmice Zenita ove nedelje. Ruski tim nije otputovao u Španiju na duele sa Baskonijom i Valensijom, jer je ostao sa samo šestoricom igrača sposobnih za igru. Podsećamo, po dopisanim pravilima Evrolige, minimum za odigravanje meča je osam zdravih prvotimaca.

Otkazana je i utakmica 3. kola Evrokupa između Venecije i Burga, zbog toga što francuski predstavnik trenutno nema osmoricu zdravih igrača. Radi se o timu koji se takmiči u grupi sa Partizanom, a ostaje da se vidi da li će se situacija u ekipi konsolidovati do narednog meča, 21. oktobra protiv Uniksa.

Situacije sa kojima se suočavaju timovi nisu povezane samo sa virusnom pandemijom, koja je nesumnjivo stvorila probleme velikom broju timova. U Gečkoj je za četvrtak najavljen nacionalni štrajk, tako da je neizvesno kako će se ekipa milanskog Armanija vratiti iz Atine posle duela sa Olimpijakosom. Tog dana bi u grčku prestonicu trebalo da doputuje Makabi na meč sa timom iz Pireja. Mnogo pitanja, malo odgovora iz Evrolige.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.