VREME JE ZA PRAVO LUDILO NA NBA PIJACI: Bogdan u centru pažnje, a velike promene i za Nikolu Jokića!
Jokić i Bogdan, Foto: Profimedia

SRBI U CENTRU

VREME JE ZA PRAVO LUDILO NA NBA PIJACI: Bogdan u centru pažnje, a velike promene i za Nikolu Jokića!

Poznato je i kada će slobodni igrači biti slobodni da započnu potragu za novom sredinom. Već od 1. decembra timovi će moći da potpisuju ugovore sa igračima

Objavljeno:

NBA sezona 2019-2020 konačno je došla do kraja. Posle svih uspona i padova, odlaganja i logističkih noćnih mora, šampioni su Los Anđeles Lejkersi. Sada kada su momci u ljubičastom i zlatnom pokojnog, bezvremenog Kobija Brajanta učinili ponosnim, liga može da se okrene pripremama za sledeću godinu.

Najpre sledi NBA draft, koji je zakazan za 18. novembar. Na ovogodišnjem izdanju neće biti onoliki broj srpskih predstavnika kao inače, ali je interesovanje za vunderkinda Olimpijakosa i reprezentacije Srbije Alekseja Pokuševskog sve veće i veće. Po nekim procenama, ovaj 18-godišnji gorostas mogao bi da bude izabran u prvoj polovini prve runde, što bi bez sumnje bio ogroman uspeh za srpsku košarku.

Poznato je i kada će slobodni igrači biti slobodni da započnu potragu za novom sredinom. Već od 1. decembra timovi će moći da potpisuju ugovore sa igračima, a među najtraženijima ovog leta mogao bi da bude naš Bogdan Bogdanović.

Bogi
Bogi foto: Printscreen

Bogdanović će doduše biti ograničeni slobodan agent (Sakramento Kingsi imaće pravo da izjednače bilo koju ponudu koju on dobije), ali to neće skratiti spisak njegovih obožavaoca. Srpski snajper već je bio meta Lejkersa u toku prošle sezone, tako da mu odlazak u ekipu sa većim ambicijama ne gine. Imajući u vidu da je "Bogi" odbio produžetak ugovora vredan 50 miliona dolara, očekivana primanja mogla bi da mu budu u reonu 20 miliona dolara po sezoni.

Među ostalim slobodnim igračima publiku sa ovih prostora najviše interesuje sudbina Gorana Dragića, koji je sa Majamijem oteo dve pobede Lejkersima u finalu i dokazao da njegove 34-godišnje noge još uvek imaju i više nego dovoljno snage da se takmiče na najvišem nivou. Iako će njegova plata značajno opasti po potpisivanju sledećeg ugovora, za očekivati je da se Slovenac srpskog porekla bori za titulu i sledeće godine, ako ne u dresu Hita, onda u nekom drugom.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Printscreen/Youtube

Saigrač Nikole Jokića Pol Milsap takođe će postati slobodan, ali je interesovanje za obnavljanje ugovora, naravno sa popustom zbog odmaklih godina, obostrano. Neke možda zanima i gde će završiti Davis Bertans, bivši košarkaš Partizana koji je u NBA pronašao sjajnu ulogu i koji zasigurno neće imati manjak udvarača.

Finalno, cela Evropa strepi od povratka Marka Gasola u Barselonu. Iako ta opcija za sada ne deluje pretetrano realno, osvajač titule sa Toronto Reptorsima i jedan od najboljih centara u NBA u poslednjoj deceniji bio bi ogromno pojačanje za bilo koji tim, a kamoli jedan od najboljih u Evropi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.