KOBI BI BIO PONOSAN: Lejkersi vratili titulu posle deset godina, Lebron razvalio svoje bivše jato! (VIDEO)
Lebron i Hauard slave titulu, Foto: AP

NBA, KRAJ SEZONE!!!

KOBI BI BIO PONOSAN: Lejkersi vratili titulu posle deset godina, Lebron razvalio svoje bivše jato! (VIDEO)

Lejkersi su tako posle dugih i mučnih 10 godina čekanja stigli do nove titule, ukupno 17. u istoriji, čime su se izjednačili sa Boston Seltiksima

Objavljeno: 08:06h

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa novi su šampioni NBA lige, pošto su u šestom meču finala ubedljivo savladali Majami (106:93) i tako trijumfovali u seriji ukupnim rezultatom 4:2.

Lejkersi su tako posle dugih i mučnih 10 godina čekanja stigli do nove titule, ukupno 17. u istoriji, čime su se izjednačili sa Boston Seltiksima na večnoj listi najtrofejnijih klubova NBA lige.

Lejkersi su bili dominantni na ovom meču. Kontrolisali su dešavanja na terenu od prvog do poslednjeg minuta, protivnik jednostavno nije imao šanse. Sredinom treće deonice imali su čak 36 poena prednosti i Majami je samo uspeo da ublaži poraz.

MVP finala bio je neverovatni Lebron Džejms. Kralj je zabeležio novi impresivan tripl-dabl, meč je završio sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Ovo je četvrti prsten koji je osvojio u karijeri i četvrta MVP titula.

1 / 3 Foto: AP

Dobar meč odigrao je i Entoni Dejvis koji je iamo 19 poena i 15 skokova, Rondo je takođe ubacio 19 poena, Poup 17, a Grin 11.

U poraženom timu najefikasniji bio je Adebajo sa 25 poena i deset skokova, dok su Batler i Krauder ubacili po 12.

Lejkersi su se tako vratili na tron prvi put posle deset godina, kada ih je do titule vodio legendarni Kobi Brajant, kome su i posvetili ovaj trofej.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.