HAOS: Abaligaš gubi naredne 3 utakmice službenim rezultatom?
Foto: AP

pakao

HAOS: Abaligaš gubi naredne 3 utakmice službenim rezultatom?

“Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu"

Objavljeno:

Košarkaški klub Cedevita Olimpija mogao bi da naredne tri utakmice izgubi službenim rezultatom.

Mediji u Sloveniji prenose da je tamošnja vlada naložila da zbog slučaja koronavirusa cela ekipa mora 10 dana u izolaciju.

Ako su ti navodi tačni, utakmice sa Primorskom, Gran Kanarijom i Bursasporom bi mogle da budu registrovane službenim rezultatom.

“Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo pratili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će kovid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone", rekao je direktor kluba Davor Užbinec i dodao:

"Loša vest je što najverovatnije nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.