AKO JE TREBALO DA BUDE KATASTROFA, ONDA NEK' JE NA POČETKU: Očajna Zvezda pukla od Fenera, užasna igra crveno-belih
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Evroliga, 1. kolo

AKO JE TREBALO DA BUDE KATASTROFA, ONDA NEK' JE NA POČETKU: Očajna Zvezda pukla od Fenera, užasna igra crveno-belih

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:49h

Crvena zvezda je katastrofalno otvorila takmičarsku sezonu! Srpski klub je poražen u Istanbulu od Fenerbahčea 77:63 u 1. kolu Evrolige, a čak ni konačni rezultat ne odražava kako je izgledao odnos snaga na terenu.

Želeće i crveno-beli igrači, i trener Saša Obradović, ali i posebno navijači, da čim pre zaborave ceo meč, ili makar sve ono što se događalo u dvorani posle prvih 10 minuta utakmice.

Osim dobre i čvrste odbrane i dok je služio šut u napadu u toj prvoj četvrtini, ništa drugo dobro nismo videli od Beograđana u ovom prvom takmičarskom meču posle šest i po meseci.

Ako je moglo sve loše i svi nedostaci u ovom trenutku u ekipi Zvezde da se vide na jednom meču, onda se to videlo sada na ovom.

Već s prvim problemima u napadu, počelo je da se gubi samopouzdanje, da se čekaju poslednje sekunde da se šutira, da se biraju neka nerezonska rešenja i šutevi i strah se uvukao.

Zato je Fenerbahče vrlo brzo zahvaljujući nepogrešivim dalekometnim hicima Ulanovasa (3/3 za tri) i Diksona (2/2) za tri u tom periodu preokrenuo, a još kada im se u napadu priključio i Lorenco Braun, Fener je počeo da uvećava svoju prednost.

Velika zasluge za to što Zvezda nije znala šta će u napadu idu i na dušu Hamiltona koji je zatvorio sve prilaze košu. Pa tako, i bez neke specijalne igre, do kraja prvog poluvremena "kanarinci" su otišli na odmor sa 12 poena prednosti.

Da ne zaboravimo da je Zvezda počela da pravi neverovatne greške u napadu, da je izgubila loptu u 5 napada zaredom u drugoj četvrtini, pa je bila bez poena skoro 6 minuta.

I sve to što se događalo u drugoj četvrtini, samo se nastavilo i u trećoj. Igrači Zvezde kao da su šutirali čisto da šutnu na koš, Obradović je uzalud besneo pored aut linije, zvao tajm-autove, ali nikako nije mogao da trgne ekipu.

Najzvučnije pojačanje Džordan Lojd kao da nije ni došao na utakmicu, pa mu je pred kraj treće deonice šut iz igre bio 1/10, a promašio je svih 8 šuteva za tri poena, iako je na kraju u finišu "nakupio" svojih nekih 15 poena.

Ni Volden se nije proslavio, iako je pogodio dve trojke, ali zato su se on i Lojd takmičili koliko će lopti izgubiti u napadu, i to tako što će napraviti nošenu ili korake ili faul u napadu.

S druge strane ekipa srpskog selektora Igora Kokoškova je rutinski i pomalo povećavala svoju prednost, a da su bili u svojoj punoj snazi, ne sumnjamo da bi možda razlika u jednom trenutku i bila oko 30 razlike.

Što bi rekao naš kolega komentator iz Hrvatske "Zvezda sa ovakvom igrom ne bi pobedila ni Tamiš Petrohemiju iz Pančeva".

Jedino čime bi posle ovih prvih 40 takmičarskih minuta u sezoni, donekle mogao da bude zadovoljan Obradović jeste pomalo odbrana, mada i to što Fenerbahče nije dao više poena više leži u tome što su pomalo i oni nerezonski šutirali i gubili lopte.

Sve u svemu, teško da neko može reći da ovo nije bila očajna igra Zvezde, o tome govori i neki 7-8 faulova u napadu, 17 izgubljenih lopti, šut za tri poena - 9/29...

foto: Printscreen/Euroleague.net

Jedini dvocifreni su bili Lojd, za koga smo već napisali kako je došao do ti 15 poena, i Lengston Hol sa 12 poena. Volden je ubacio 9.

U ekipi Fenerbahčea odličan je bio Lorenco Braun sa 17 poena, 13 je dodao Ulanovas, 12 De Kolo, 11 Dikson i 8 Veseli.

foto: Printscreen/Euroleague.net

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Ubedljiv poraz Crvene zvezde u Istanbulu 77:63, koji čak ni ne oslikava pravo stanje stvari koje je bilo na terenu.

36. minut - Trojka Danila Bartela za 17 poena prednosti Fenerbahčea. Sve je ovde odavno rešeno, domaćin vodi 67:50.

34. minut - Lorenco Braun kao da želi da se iskali na svom nekadašnjem timu, igra gotovo bez greške u napadu, a novom trojkom vraća 14 razlike. S druge strane, Kuzmić je hrabro zakucao za 60:48.

32. minut - Sada dve vezane trojke crveno-belih, Lojd i Dobrić, pa se srpski tim spušta na samo 11 poena zaostatka, dok Fener još nije postigao poene u poslednjoj četvrtini, ali vodi 57:46.

III ČETVRTINA

30. minut - Pa možemo reći još gora četvrtina crveno-belih nego prethodna, iako su sada postigli 11 poena, i to pre svega zahvaljujući trojkama Voldena i Dobrića u poslednja 2 minuta. Koliko je Zvezda bez energije govori i to da za celu četvrtinu je napravila samo 2 faula?! Ekipa Kokoškova je već stvorila veliku prednost i uz ovakvu igru protivnika teško da će biti ugrožena. Fenerbahče vodi 57:41.

26. minut - Džordan Lojd kao da nije ni došao u Istanbul, šut za tri poena mu je trenutno 0/8 i ima samo jedan pogodak iz igre. Zvezda je u prvih 10 minuta postigla 20 poena, a onda u narednih 15 minuta samo 15 poena. Ima sreće što su i domaći počeli sad da promašuju inače ko zna kolika bi razlika bila. Trenutni rezultat 50:35.

24. minut - I konačno evo trojke posle silnih promašaja, a ko drugi nego Lengston Hol, jedini raspoloženi igrač crveno-belih. Ali Fenerbahče je već stekao veliku prednost poenima De Koloa i vodi 50:35.

22. minut - Strah je ušao u igrače Zvezde, što se sada vidi i po tome da je Kuzmić promašio zicer pod košem. S druge strane Ulanovas nastavlja da pogađa, a priključio mu se i Lorenco Braun, pa Fenerbahče odlazi na 48:32 zbog čega Obradović već sada mora da traži tajm-aut.

II ČETVRTINA

20. minut - Katastrofalno je Zvezda odigrala drugu četvrtinu, toliko izgubljenih lopti, toliko nerezonskih pokušaja, Hemilton zatvorio prilaze košu. S druge strane, domaćin nije odigrao ništa spektakularno i sam je kriv što nema i veću prednost od 12 razlike. Rezultat na poluvremenu 42:30 za Fenerbahče.

18. minut - Posle skoro 6 minuta igre konačno poeni za Zvezdu. Dejan Davidovac je pogodio trojku za 35:28 za "kanarince".

Inače, ovu utakmicu sa tribina posmatraju Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić, bivši igrači Fenerbahčea.

17. minut - Zvezda već 5 minuta bez postignutog koša. Promašuju se čitavi obruči i zahvaljujući tome turski tim stiže do prve dvocifrene prednosti 35:25.

15. minut - Kakve sada gluposti prave igrači Zvezde, četiri izgubljene lopte zaredom. Dva puta koraci i dva faula u napadu, ali na svu sreću to Fenerbahče nije iskoristio, pa je rezultat i dalje 30:25.

13. minut - Da nije Zvezdi Lengstona Hola bila bi u grdnim problemima. Ovako je on taj koji poenima i asistencijama drži srpski klub u priključku, dok na drugoj strani Bobi Dikson nastavlja da postiže poene. Fenerbahče - Zvezda 28:24.

I ČETVRTINA

10. minut - Kakav ulaz na teren Bobija Diksona, dva trojke zaredom, od toga ova poslednja uz zvuk sirene. Obe ekipe se dosta oslanjaju na šut za tri poena, Fener je pogodio do sada čak 5 trojki, a Zvezda 3. Trenutni rezultat posle prve četvrtine je 24:20 za domaćina.

8. minut - Sada već Ulanovas ulazi u seriju, pogodio je treću trojku, ali na drugoj strani pogađa najraspoloženiji igrač crveno-belih, Hol. Fenerbahče - Zvezda 18:15.

7. minut - Imala je sada Zvezda problema u napadu nekoliko minuta posle promena u petorci, ali je Volden sada pogodio trojku iz velike daljine za povratak prednosti svom timu 13:12.

5. minut - Valjalo bi nekako zaustaviti Ulanovasa koji je pogodio već dve trojke. S druge strane, vrlo dobro funkcioniše napad crveno-belih, pre svih šut služi Hola, koji već ima 5 poena. Zvezda vodi 10:8.

2. minut - Solidan početak crveno-belih, vidi se čvrsta odbrana na kojoj insistira Obradović. S druge strane jedna duga dvojka Hola, pa onda i trojka Jagodića-Kuridže za 5:3 za Zvezdu.

19.35 - Zvezda će u ovom meču igrati bez poslednjeg pojačanja, Emanuela Terija, koji je po dolasku u Beograd bio pozitivan na testu na koronavirus.

Fenerbahče: Hamilton, Braun, Mahmutoglu, Biberović, Onan, De Kolo, Pjer, Bartel, Veseli, Sipahi, Edi, Kandan, Muhamed, Duverioglu, Ulanovas.

Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža, Simanić, Kuzmić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.