JOKIĆ NIJE MOGAO SAM: Somborac nadomak tripl dabla, Denveru presudio srpski zet (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: EPA/Erick S Lesser

NBA PLEJ OF, 2. RUNDA

JOKIĆ NIJE MOGAO SAM: Somborac nadomak tripl dabla, Denveru presudio srpski zet (VIDEO)

Velika šteta za tim za koji navija "pola Srbije"

Objavljeno: 07:15h

Vodio je Denver Nagets skoro 40 minuta u trećoj utakmici druge runde plej ofa protiv Los Anđeles Klipersa na krilima Nikole Jokića, ali najbolji Srbin u NBA nije uspeo da brod svog tima uvede u mirnu luku.

Još jedna monstruozna partija Somborca u doigravanju (32 poena, 12 skokova, 8 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti), čime je postao najbolji igrač svoje franšize s brojem dabl dabl učinaka od 20 i više poena i 10 i više skokova u plej ofu (Jokić ih ima 14) nije bila dovoljna.

Krajnji rezultat: 113:107 za Kliperse.

foto: EPA/Erick S Lesser

Nikola je bio poseban u trećoj četvrtini u kojoj je postigao 14 poena, vezavši 3 trojke zaredom:

Delio je asistencije kao tačdaun pasove preko celog terena:

Što je bilo dovoljno ekipi s ESPN da se malo našali:

A uspeo je i da podseti na jednog od najvećih u istoriji igre, Karima Abdula Džabara i njegov skyhook:

Ko je, dakle, kriv za ovaj bolan poraz?

Za razliku od prve runde, u kojoj je Denver u spektakularnom duelu izbacio Jutu posle revolveraških obračuna Džamala Marija i Donovana Mičela, koji su igrali kao da se duh Majkla Džordana uselio u obojicu, na ovom meču Kanađanin u dresu Nagetsa nestao je s terena. Preskromnih 14 poena za momka koji je do pre nekoliko dana ubacivao po 50 kao od šale, uz jeziv šut 5 od 17.

foto: EPA

Drugi krivac mogao bi da bude najčešća meta naših kolega iz Denvera, posebno kolumnista okupljenih oko bloga denverstiffs.com: Majkl Meloun. Trener Jokićevog tima i ove večeri držao se svoje šeme s polumrtvim Polom Milsapom na terenu u momentima kad se odlučivalo, iako je na klupi imao Majkla Portera Juniora, koji je još jednom pokazao da će nebo biti granica za njega ako nastavi da se razvija na ovaj način.

Junior je dobio 23 minuta i za to vreme isporučio 18 poena i 10 skokova, uz par fenomenalnih zakucavanja:

Za 5 minuta više na terenu, 30 miliona dolara godišnje vredni Milsap ubacio je 11 poena i uhvatio 2 skoka.

Ostatak preskromnog rostera Nagetsa činili su Geri Heris s 10 poena, Monte Moris s 9 i Džeremi Grent koji se dokotrljao do 11 poena, ali uz loših 5 od 14 iz igre i 3 vezana promašaja u poslednjih par minuta, kad se lomio rezultat.

foto: EPA/Erick S Lesser

Na drugoj strani, briljirao je Pol Džordž, koga je iz dvorane u Orlandu pratila i njegova žena, srpska snajka Danijela Rajić. Džordž se probudio iz bunila u koje je upao u prvoj rundi plej ofa protiv Dalasa, kad "vola nije mogao da ubode". Večeras 32 poena, trojke 5 od 7.

Kavai Lenard nešto ispod svog plej of standarda (23 poena, 14 skokova), ostatak tima na sasvim dovoljnom nivou za ovaj i ovakav Denver.

Baš kao i ova nerealna blokada Kavaija na odsutnom Mariju:

Jednim prstom:

Kako dalje? Ako tim za koji navija "pola Srbije" želi makar da zadrži kakvu takvu nadu da ode u finale Zapada, na utakmici je neophodno da se pojave i Betmen i Robin (neka se Jokić i Mari dogovore oko podela uloga), ali da bar još dvojica odskoče, da se nadskoče Klipersi (41:36 u skokovima za tim iz L.A. večeras) i da odbrana bude mnogo koncentrisanija i bezobraznija. Denver nije tim poznat po čeličnoj odbrani, za razliku od Klipersa, ali čuda se dešavaju.

Treba verovati.

Pogledajte još jednom najlepši potez na meču momka koji bi mogao da obeleži NBA u godinama koje dolaze:

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.