DENVER I JOKIĆ RAZBIJENI, OVA SERIJA NEĆE DOBRO DA SE ZAVRŠI: Kavai i Pol Džordž URNISALI Nagetse! (VIDEO)
Nikola Jokić nije imao šanse, Foto: AP/Mark J. Terrill

NBA PLEJ OF

DENVER I JOKIĆ RAZBIJENI, OVA SERIJA NEĆE DOBRO DA SE ZAVRŠI: Kavai i Pol Džordž URNISALI Nagetse! (VIDEO)

Nikola Jokić je solidno počeo utakmicu, ali Klipersi nisu imali milosti

Objavljeno: 06:52h

Dva superstara, najbolji šesti igrač u NBA i gomila "pit-bulova", izgleda da je ovo recept za šampionski prsten ove godine.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi šanse nisu imali protiv mašine koja se zove Los Anđeles Klipersi, barem ne u prvoj utakmici polufinala Zapada, koju su izgubili sa 120:97.

Meč je bio neizvestan samo u prvoj četvrtini, u kojoj su Nagetsi i vodili, a koja je ipak završena nerešeno - 31:31.

Od tog momenta, mašina Klipersa se upalila, pogotovo ona u napadu, a neverovatni Pol Džordž se postarao da u odbrani napravi pakao pik-end-rol kombinacijama Jokića i Mareja, što mu je potpuno pošlo za rukom.

Posle "masakra" u drugoj četvrtini ostatak utakmice je bio samo "odrađivanje posla", i sada svi već čekaju drugu utakmicu, u kojoj će Nagetsi pokušati da učine nemoguće i pronađu rupu u mehanizmu tima iz LA.

Nikola Jokić je odlično počeo - u prvih 12 minuta je podelio par sjajnih asistencija, relativno lako je rešavao i situacije u napadu, ali kako je padala igra Nagetsa (pogotovo u odbrani), tako je padao i entuzijazam Jokića. Trener Meloun ga je na kraju izveo iz igre, pa se Srbin sinoć zaustavio na 15 poena, 3 skoka i 3 asistencije (šut iz igre 6-14, 0-2 za 3 poena i 3-4 sa linije slobodnih bacanja).

U timu Klipersa najbolji je bio Kavai Lenard, koji je svojim robotskim šutevima sa poludistance, ulazima i zakucavanjima dovodio do očaja sve u Orlandu što ima veze sa Denverom. Kavai je na kraju bio i najefikasniji, sa 29, poena, ali pravi junak pobede Los Anđelesa bio je Pol Džordž, koji je u utakmicu, pogotovo u odbrani, ušao kao da mu je poslednja u životu: čovek se bacao po terenu, sekao pik-end-rolove, nije dao ljudima da dišu u napadu, znači sam je uneo horor u ofanzivne kretnje Nagetsa.

Džordž je bio dobar i u napadu sa 19 poena, a Markus Moris je dodao 18. Treba napomenuti i da su Klipersi iz igre šutirali impresivnih 57%.

Džamal Marej, koji je izgledao kao Džordan u seriji protiv protiv Jute, večeras je izgledao više kao, recimo, Gordan Giriček, ako se neko još seća ovog Hrvata koji je pokušao da napravi karijeru u NBA. Postigao je samo 12 poena, a šutirao je slabo - 5 od 15 (Denver 42% iz igre).

Sve u svemu - teško će ovo Denver da okrene. Namerili su se na tim koji nema slabe tačke, u napadu ima jednog robota sa planete Sajbertron (Kavai Lenard), u odbrani ima drugog (Pol Džordž), a ta dvojica robota mogu i da zamene uloge (koliko je Kavai odličan u odbrani, toliko je Džordž u napadu). Sve je to filovano raznim Beverlijima, Morisima i Herelima koji izgledaju kao da će da poginu za svaku loptu.

S druge strane, Jokić i Marej teško da mogu da "igraju lopte" kad im se stalno vrši ogroman pritisak, kao što to rade Klipersi, a ostatak time definitivno nije sposoban da "povuče" u napadu. Milsapu se ozbiljno vide godine, Haris je van ritma, Džeremi Grent je solidan, ali ne čovek koji odlučuje plej-of utakmice, kao i drugi igrači uloge u ovom timu.

Jedina dvojica koja potencijalno mogu da budu problem za Kliperse su klinci - Majkl Porter i Bol Bol, ali verovatno tek za godinu dana. Porter je dobio solidnu šansu na sinoćnjoj utakmici, ali su mu Pol Džordž i odbrana Klipersa pokazali da je još "zelen" za postsezonu. Bol je dobio šans u "garbidž tajmu" i pokazao šta ume, ali i on bi se verovatno pogubio da je dobio ozbiljnije minute.

Izgleda da će da bude Lebron i Kavai u finalu pre finala, a onda protiv Slovenca za titulu, ali ne onog koji polako postaje zaštitni znak NBA lige...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ESPN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.