NIŠTA NIJE GOTOVO DOK DŽAMAL MARI NE KAŽE DA JE GOTOVO! Denver izjednačio na 3:3, odlični Jokić (VIDEO)
Nikola Jokić i Džamal Mari, Foto: Printscreen/Youtube

NBA PLEJ OF, 1. RUNDA

NIŠTA NIJE GOTOVO DOK DŽAMAL MARI NE KAŽE DA JE GOTOVO! Denver izjednačio na 3:3, odlični Jokić (VIDEO)

Kanađanin u dresu Nagetsa i Donovan Mičel iz Jute doneli su nam još jedan antologijski duel

Objavljeno: 11:19h

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez u šestoj utakmici prve runde plej ofa Zapadne konferencije 119:107 i na taj način izborili su majstoricu, u kojoj će se odlučivati koji će od ova dva tima ići na Los Anđeles Kliperse, koji su nešto ranije u toku noći izbacili Dalas Meverikse.

Ovako bi glasio štur, agencijski i dosadan početak teksta. Meč između "Grumenja" i "Džezera" bio je sve samo ne dosadan.

U još jednom epskom duelu dvojice najboljih igrača obe ekipe u ovoj seriji, Kanađanina Džamala Marija u dresu Nagetsa i Donovana Mičela iz Jute, trijumovao je Mari, koji je vezao drugi 50+ plej of nastup u karijeri, čime je ušao u retko i odabrano društvo (pre njega, to je pošlo za rukom samo Majklu Džordanu - protiv Klivlenda 1988, Alanu Ajversonu - protiv Toronta 2001, te upravo Mičelu u ovoj seriji, u prethodna dva meča).

Ove večeri spektakularni bek Denvera zaustavio se na tačno 50 poena (17-24 iz igre, trojke 9 od 12, uz 6 asistencija i 5 skokova).

Jednako neverovatni Mičel ubacio je 44 (trojke 9 od 13), ali rečnikom manje talentovanih sportskih novinara, nije mogao sam.

Jer, osim njega, jedino je još Majkl Konli opravdao svoju multimilionsku platu (21 poen). Svi ostali u Juti u najmanju ruku prosečni: Rudi Gober s po 11 poena i skokova, Džordan Klarkson s takođe 11 (ali i šutom 5 od 14), ostali prepušteni zaboravu.

Sve zajedno, dovoljno da Mičel "poludi" nakon meča i potkači nekoliko stolica i mikrofona na putu ka svlačionici:

Na drugoj, pobedničkoj strani, Marijev Robin i ove večeri bio je Nikola Jokić, koji je nešto skromnije ušao u utakmicu, postigao 10 poena do poluvremena uz svega 6 šuteva iz igre, da bi se u drugom malo raspucao, ali uz slabije procente. Konačan skor za srpskog asa: 22 poena, 9 asistencija, (samo) 4 skoka, šut iz igre 7-15, za tri 3-5, svih 5 ubačenih slobodnih bacanja, 2 izgubljene, 3 osvojene lopte i 1 blokada Gobera na njemu. S Jokićem na parketu Denver je imao +1 tokom cele utakmice.

Uključujući i ovu trojku o tablu:

Ali i asistencije koje samo Nikola može da izmisli:

U timu za koji igraš naš superstar odličan i Džeremi Grent s 18 poena, Monte Moris dodao je 10.

Atipično za Denver, utakmicu je, osim sumanuto dobrog Marija, odlučila odbrana na svim ostalim igračima Jute (osim na Mičelu):

Tako kaže statistika. A koliko je još jedna runda epskog duela dva beka bila uzbudljiva pogledajte danas u reprizi.

Poslednji, sedmi meč ova dva protivnika, posle koga će se znati ko ide na Lenarda i ekipu, odigraće se već sutra (utorak na sredu) uveče.

Neka bolji (Denver, naravno) pobedi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.