NBA: Džejms i Dejvis zgazili Portland i izbacili ih! Hjuston leteo do +34, a Milvoki završio posao, Janis blistao!
Foto: AP

pkej-of

NBA: Džejms i Dejvis zgazili Portland i izbacili ih! Hjuston leteo do +34, a Milvoki završio posao, Janis blistao!

Lebron, koji nikada nije izgubio seriju prvog kola plej-ofa, ostvario je tripl-dabl od 36 poena, 10 skokova i 10 asistencija

Objavljeno:

Lebron Džejms i Entoni Dejvis odveli su Lejkerse u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige pobedom od 131:122 i ukupnim rezultatom od 4:1.

Njih dvojica su u petoj utakmici protiv Portlanda postigli 79 poena, više od polovine svog tima, koji će u polufinalu odmeriti snage sa Hjustonom ili Oklahomom.

Lebron, koji nikada nije izgubio seriju prvog kola plej-ofa, ostvario je tripl-dabl od 36 poena, 10 skokova i 10 asistencija, dok je Dejvis ubacio 43 poena uz 9 skokova i 4 asistencije.

Od ostalih igrača istakao se Koldvel-Poup sa 14 poena, dok je Hauard dodao 11. Kod Portlanda MekKolum je postigao 36, a Karmelo Entoni 27 poena.

foto: AP

Hjuston je deklasirao Oklahomu sa 114:80 u petoj utakmici i na najbolji način obeležio povratak Rasela Vestbruka na parket.

Utakmicu je obeležilo isključenje Denisa Šrudera koji je ubacio 18 poena u drugoj četvrtini, ali je sredinom treće udario Takera u međunožje. Taker mu je uzvratio blagim udarcem glavom sa leđa pa su obojica završila meč pre vremena.

Harden je bio najefikasniji kod Roketsa sa 31 poenom, Kovington je postigao 22, a Gordon 20 poena. Vestbruk je za 24 minuta imao učinak od 7 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Kod Oklahome Šruder 19 poena, Pol 16, a Adams 12 poena.

foto: AP/Morry Gash

Košarkaši Milvokija plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige nakon trijumfa od 118:104.

Posle pobede Orlanda u prvom duelu Baksi su vezali četiri trijumfa i sa ukupnih 4:1 zakazali duele sa Majamijem u polufinalu.

Adetokumbo je predvodio Bakse sa 28 poena i 17 skokova, Midlton je uz 21 poen imao 10 skokova i 7 asistencija, dok je Lopez dodao 16 poena.

Kod Orlanda najbolji je bio Vučević sa 22 poena, 15 skokova i 5 asistencija, Furnije je postigao 18, a Ogastin 15 poena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.