FOTO FINIŠ U NBA! ŠAMPIONI MEHURA OSTALI BEZ PLEJ-OFA: Memfis i Portland igraće plej in! Moćni Bobijev dabl-dabl!
Foto: AP

NBA

FOTO FINIŠ U NBA! ŠAMPIONI MEHURA OSTALI BEZ PLEJ-OFA: Memfis i Portland igraće plej in! Moćni Bobijev dabl-dabl!

Valja naglasiti da je San Antonio posle 27 godina ostao bez učešća u doigravanju

Objavljeno: 08:42h

Drama, drama, drama! Tako možemo opisati noćašnje mečeve u NBA koji su odlučivali koje dve ekipe na Zapadu će na kraju igrati "plej in" kako bi sa 8. pozicije ušle u plej-of.

Dva mesta u "plej inu", a tri ekipe su konkurisale - Finiks, Portland i Memfis, a na kraju će Trejlblejzersi i Grizlisi odlučiti u međusobnom duelu ili duelima, ko će od njih na megdan Lejkersima u prvoj rundi plej-ofa u "Mehuru".

Za početak da razjasnimo šta znači "plej in".

"Play-in" format je uveden ove sezone, aktivira se u slučaju da između osmoplasiranog i devetopalsiranog tima razlika nije veća od četiri pobede, kao što je to slučaj sada na Zapadu, pa se ide u razigravanje.

U doigravanju za osmo mesto ekipi koje je osma biće potrebna jedna pobeda za plasman dalje, a devetoplasiranoj ekipi obe pobede da bi prošla u plej-of i nastavila sezonu i posle regularnog dela.

E a sad da vidimo šta se to dešavalo. Krenimo od Memfisa koji je svoj deo posla obavio protiv Milvokija 119:109 uz tripl-dabl Jonasa Valančijunasa.

Litvanac upisao 26 poena, 19 skokova i 12 asistencija, a Morent 12 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Tako je Memfis došao do učinka 34-39, do kog je došao i Finiks koji je lako izašao na kraj sa "drugopozivcima" Dalasa 128:102.

Maveriksi su dali veliku minutažu igračima iz drugog plana, jer su već ranije obezbedili plej-of. Među njima se istakao naš Boban Marjanović koji imao učinak od 18 poena i rekornih 20 skokova.

Luka Dončić je igrao vrlo malo 13 minuta i postigao 18 poena, dok je s druge strane ponovo briljirao Devin Buker sa 27 poena, čime je doveo Sanse do skora 8-0 u "Mehuru", ali na njihovu žalost ne i do mesta u "plej-inu".

Razlog za to jeste što su nešto kasnije pobedu ostvarili Trejlblejzersi nad Bruklinom 134:133 i tako došli do pozicije broj 8 što znači da u "plej inu" će im biti dovoljna i jedna pobeda protiv Memfisa da uđu u plej-of, dok će Grizlijima biti potrebne obe.

Što se tiče samog meča između Portlanda i Bruklina, mladi Karis Le Vert umalo nije "slomio srca" navijačima Portlanda koji su na ulazu u poslednji minut pogodili šut za 134:130 i praktično rešili pitanje pobednika.

LeVert je imao 37 poena, devet asistencija i šest skokova, a pratili su ga nekadašnji igrač Mege Timoti Luvavu sa 19 poena i osam skokova, kao i Džo Haris koji je takođe brojao do 19.

Kod Portlanda Demijen Lilard je ponovo upisao 40+ meč, četvrti zaredom, pošto je ubacio 42 poena i zabeležio 12 asistencija. Sjajnu partiju pružili su i Si Džej Mekkolum sa 25 poena i Jusuf Nurkić sa 22 poena i 10 skokova.

Konačno, možda i najzvučnija vest dana glasi da San Antonio Sparsi neće igrati u plej-ofu prvi put posle 27 godina!

Ekipa Grega Popovića je izgubila šanse da se nađe u bilo kakvoj kombinaciji za plej-of pošto su sirektni rivali Memfis i Finiks upisali pobede.

NBA, rezultati:

Boston – Vašington 90:96 LA Lejkers – Sakramento 122:136 Memfis – Milvoki 119:106 Dalas – Finiks 128:102 Juta – San Antonio118:112 Bruklin – Portland 133:134 Orlando – Nju Orleans133:127

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.