UEFA DONELA VELIKE ODLUKE: Promene u takmičenjima mladih reprezentacija!
UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

zbog pandemije

UEFA DONELA VELIKE ODLUKE: Promene u takmičenjima mladih reprezentacija!

Promena sistema

Objavljeno:

Izvršni odbor UEFA doneo je odluku o odlaganju utakmica mlađih reprezentacija.

Na ovu odluku je uticala pandemija koronavirusa i finansijski razlozi kako bi se skinuo pritisak sa nacionalnih saveza, kao i čuvaatnje zdravlja mladih sportista.

UEFA je otkazala finalno takmičenje za devojčice uzrasta do 17 godina, a u slučaju da se Svetko prvenstvo ipak organizuje na njega će ići tri selekcije sa najboljim koeficijentom (Engleska, Nemačka, Španija).

Što se tiče momakado 19 godina, elitno kolo će se igrati oktobra 2020, a finalni turnir u Severnoj Irskoj je novembra 2020, dok je nokaut faza u martu.

Omladinski šampionati su odloženi do proleća, a umesto elitnih kola igraće se baraži.

Evo i svih promena!

Devojke ispod 17 godina:

- Kvalifikaciono kolo treba da se odigra do kraja februara 2021. (12 mini turnira) - Elitno kolo se poništava i zamenjuju ga baraži - Baraži (14 ekipa) treba da se odigraju do kraja marta 2021. - Finalni turnir se igra po već zakazanom terminu (Farska Ostrva, maj 2021)

Momci ispod 17 godina:

- Kvalifikaciono kolo treba da se odigra do kraja marta 2021. (13 mini turnira) - Poništava se elitno kolo - 13 pobednika grupa i 2 nosioca kvalifikuju se za finalni turnir koji se igra po već utvrđenom terminu (Kipar, maj 2021)

Devojke ispod 19:

- Kvalifikaciono kolo treba da se odigra u februaru 2021. (12 mini turnira) - Poništava se elitno kolo i zamenjuju ga baraži - Baraži (14 ekipa) treba da se odigraju u aprilu 2021. - Finalni turnir se igra po već zakazanom terminu (Belorusija, juli 2021.)

Momci ispod 19:

- Kvalifikaciono kolo treba da se odigra u martu 2021. (13 mini turnira) - Poništava se elitno kolo i zamenjuju ga baraži - Baraži (14 ekipa) treba da se odigraju do kraja maja 2021. - Finalni turnir se igra po već zakazanom terminu (Rumunija, juli 2021)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.