ODŽO JE BIO FANTASTIČAN STUDENT: Čekao ga je posao u struci, ali onda je zvao FMP!
Majkl Odžo, Foto: KK Crvena zvezda

STRAŠNA TRAGEDIJA I DALJE ODJEKUJE

ODŽO JE BIO FANTASTIČAN STUDENT: Čekao ga je posao u struci, ali onda je zvao FMP!

Mnogim igračima sa drugih kontinenata koji nikad pre potpisivanja ugovora nisu kročili na Stari kontinent, Beograd i Srbija su bili nepoznanica - ne i Nigerijcu

Objavljeno:

Agent tragično preminulog Majkla Odža Jovan Brstina je van sebe od tuge zbog smrti svog štićenika i drugara.

- Malo je reći da sam u šoku. Izgubila je košarka, izgubio sam prijatelja - za Nova.rs kaže Brstina koga je vest zatekla u inostranstvu.

Odžo je, pored košarke, bio posvećen školi, a u SAD je čak produžio koledž za godinu dana, iako nije imao pravo nastupa za svoj univerzitetski tim, samo kako bi slušao neke predmete koje nije mogao da stigne tokom košarkaških sezona.

- Sećam se naših priča. Malo ljudi zna da je Majkl bio odličan student, izuzetno obrazovan. Po diplomiranju ga je čekao posao u struci i plata koja je bila veća nego sportski ugovor. Nije mnogo razmišljao o sportskoj karijeri, ali je bio izuzetno srećan kada sam mu rekao da bi mogao da nastavi u FMP.

Majkl Odžo
Majkl Odžo foto: Starsport©

Mnogim igračima sa drugih kontinenata koji nikad pre potpisivanja ugovora nisu kročili na Stari kontinent, Beograd i Srbija su bili nepoznanica.

- Ne i za Majkla. Rekao sam da je bio izuzetno obrazovan. Upoznao se sa Beogradom preko knjiga, a zaljubio se u njega i Železnik kada je došao. Znao je kroz šalu da kaže ‘Za mene je Železnik najbolje mesto na svetu’. Bio je vredan, uvek spreman da napreduje. Nikada nije bio površan, niti je imao visoko mišljenje o sebi. Bio je ‘veliki dobri meda‘, spreman na šalu, pre svega na svoj račun.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.