DENVER DOBIO NOVU ZVEZDU, PA IZGUBIO UTAKMICU: Jokić imao nikad manju minutažu, ali i 13 asistencija!
Nikola Jokić, Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

DENVER DOBIO NOVU ZVEZDU, PA IZGUBIO UTAKMICU: Jokić imao nikad manju minutažu, ali i 13 asistencija!

Demijal Lilard je izrešetao Nagetse trojkama

Objavljeno:

Denver je izgubio prethodne noći sa 115:125, ali rezultat nije bio prioritet Nagetsima.

Za vreme na parketu, srpski as je ubacio osam poena uz pet skokova i 13 asistencija, a dok je meč išao ka završnici sa klupe je bodrio rezerviste. I među njima je opet zablistao sve poznatiji Majkl Porter Džunior.

Mladi krilni centar (22) eksplodirao je u Orlandu tokom "restarta" NBA sezone i ove noći ubacio 27 poena uz 12 skokova, potvrdivši ponovo da je njegovo vreme došlo.

Sa druge strane, u Portlandu je blistao Demijan Lilard i ubacio čak 11 trojki i ukupno 45 poena. Na taj način je izjednačio rekord svoje franšize u pogocima iz daljine.

Portlandu je ovaj meč bio jako bitan jer se sada približio osmoj poziciji tabele Zapada – poslednjoj koja vodi u plej-of. Najzaslužniji za to je naravno Lilard, sa 11 pogodaka iz 18 šuteva za tri, čemu je dodao i 12 asistencija.

Uz njega, efikasni u Portlandu bili su Geri Trent sa 27 poena i Jusuf Nurkić sa 22.

Trener Denvera Majk Meloun nije bio nezadovoljan posle meča.

- Mislim da smo u drugom poluvremenu uložili neverovatn trud. Naši momci su se takmičili, Portland je igrao za plej-of, sve vreme sa starterima, a mi smo imali igrače koji nisu imali mnogo vremena u NBA ligi ove sezone i dali smo im šansu da vidimo koliko mogu da sve to podnesu.

Dalas je izgubio od Klipersa 111:126, a Boban Marjanović je igrao samo šest minuta, za koja je postigao dva poena, a interesantno, bio je starter.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.