MILJENIK GROBARA: Napravio sam veliku grešku što nisam prešao u Zvezdu!
Milojević i Varda u zagrljaju, tu je i Šćepanović, a i Gurović, Foto: Starsport©

POVODOM VOLDENOVOG ODLASKA

MILJENIK GROBARA: Napravio sam veliku grešku što nisam prešao u Zvezdu!

- Možemo mi koji smo navijači da pričamo on je ispao ovo ili ono, ali on radi kao profesionalac - rekao je proslavljeni košarkaš

Objavljeno:

Bivši košarkaš koji je nastupao za Partizan, u NBA, u brojnim svetskim klubovima i za reprezentaciju BiH Ratko Varda osvrnuo se na aktuelna dešavanja u svetu tog sporta, a posebno je pažnju posvetio prelasku Korija Voldena iz Partizana u Crvenu zvezdu.

- To je za mene normalna stvar (da igrač pređe iz Partizana u Zvezdu). U profesionalnom svetu, pogotovo igrača koji nisu sa ovih prostora koji ne razumeju rivalstvo Zvezde i Partizana, njima je to svejedno - rekao je Varda u razgovoru za Tech and sport Youtube kanal i dodao:

Kori Volden
Kori Volden foto: KK Crvena zvezda

- Možemo mi koji smo navijači da pričamo on je ispao ovo ili ono, ali on radi kao profesionalac.

Varda je potom rekao svoj primer.

- Sa ove tačke, ja sam napravio veliku grešku. Imao sam opciju da dođem kada je Kari (Svetislav Pešić) došao u Zvezdu. Išao sam na razgovore, sve smo se dogovorili, ali je bila jedna jedina stvar – ako Olimpija ne pošalje taj dan ugovor, to je to (idem u Zvezdu). Olimpija je poslala ugovor i tada sam gledao kao Partizanovac i razmišljao da je možda bolje da idem u Olimpiju da ne bi bilo nekih problema. Nadao sam se da ću jednog dana imati priliku da završim karijeru u Partizanu, ali to se nikada nije desilo. Od tog odbijanja Karija moja karijera je kranula da ide ka dole. Olimpija se raspala zbog novca, pukla mi je i tetiva u Radničkom... U svetu sporta imaš emocije ukoliko si domaći igrač, ali od stranca da očekuješ da bude lojalan – teško.

Ratko Varda
Ratko Varda foto: Filip Plavčić

Potom se kratko osvrnuo i na Andreu Trinkijerija koji je otišao iz Partizana zbog Bajerna.

- Trinkijeri ima kvalitet, ali ja sam i Jankoviću rekao, kada smo gledali neku utakmicu zajedno, da je veliki folirant. Ako sam nekoga uvredio ili ako sam pogrešio u viđenju svega toga, neka mi oprosti. Da je čovek imao bilo gde da ide, ne verujem da bi došao u Partizan. Pričao je da je Partizan familija, da nije tu zbog novca, a onda je otišao zbog toga - kazao je Varda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tech and sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.