Zbog legende srpske košarke sam prvo nosio taj broj na dresu: Znate ga, igrao je ovde!
Foto: EPA/Erik S Lesser

Bio mu je idol

Zbog legende srpske košarke sam prvo nosio taj broj na dresu: Znate ga, igrao je ovde!

Kasnije je promenio broj i uzeo "sedmicu"

Objavljeno:

Goran Dragić, Ol star igrač Majamija, govorio je o svojoj karijeri i između ostalog ispričao da mu je idol bio legendarni Predrag Saša Danilović.

Prvi igrač Hita je rekao kako je svojevremeno nosio broj 5 na dresu baš zbog čuvenog srpskog košarkaša, da bi kasnije promenio i uzeo "sedmicu".

- Kao klinac sam nosio peticu, a razlog je bio jedan igrač koji je igrao baš ovde u Majamiju. On je Srbin – Predrag Danilović. Smatrao sam ga za svog uzora dok sam odrastao. Želeo sam da budem baš kao on, pa sam zato nosio dres sa brojem pet - rekao je Dragić američkim novinarima.

foto: Profimedia

Danilović je igrao za Majami u sezoni 1994/95, a igrao je i naredne sve do trejda u Dalas Maverikse. Inače, ostalo je zabeleženo njegovo čudesno šutersko veče u dresu Hita kada je postavio rekord "Medison Skver Gardena" protiv Njujorka šutirajući trojke 7/7.

U trenutku prekida NBA sezone 11. marta Dragić je u proseku za tim sa Floride beležio 16,1 poen, 5,1 asistenciju i 3,1 skok ulazeći uglavnom sa klupe.

Mnogi ga smatraju jednim od favorita za nagradu „Šestog igrača sezone“, a Hit je trenutno četvrti tim na tabeli Istočne konferencije.

34-godišnji Ljubljančanin je u bogatoj NBA karijeri koja traje od 2008. godine igrao za Finiks u dva navrata i Hjuston, pre nego što je 2015. godine postao plejmejker Majami Hita.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.