Nit' ste čuli za neke, a niste ni imali pojma da je ovih 8 Srba igralo u NBA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Saša Pavlić Koky

Ameri ih uglavnom pamte

Nit' ste čuli za neke, a niste ni imali pojma da je ovih 8 Srba igralo u NBA! (FOTO) (VIDEO)

Posle vesti da je ovdašnjoj javnosti nepoznati Stefan Janković potpisao ugovor sa Majamijem, odlučili smo da sakupimo sve srpske košarkaše za koje širi krug ljudi ili nije čuo, ili nije znao da su igrali u NBA
Objavljeno:

Srbija je uz Kanadu, dala najviše stranih, neameričkih košarkaša koji su zaigrali u NBA.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Poslednji u nizu je Stefan Janković koji je potpisao ugovor sa Majamijem i tako postao 26. igrač iz naše zemlje koji će igrati u najjačoj ligi sveta.

Novi Srbin u NBA: Džikićeva želja potpisala za Majami! (FOTO) (VIDEO)

foto: AP

Ovaj momak nije do sada uopšte bio poznat ovdašnjoj košarkaškoj javnosti, osim ako niste baš veliki pasionirani ljubitelj "magične igre pod obručima", a upravo njegov slučaj nam je bio povod da se prisetimo nekih košarkaša iz naše zemlje, a za koje mnogi nisu imali pojma da su igrali u NBA.

1. Miloš Babić

Bio je jedan od prvih ovdašnjih košarkaša koji su se obreli u NBA, pošto je 1990. godine postao član Klivlenda, a pre toga je izabran kao 50. pik na draftu od Finiksa.

On je pre prelaska među profesionalce igrao na Tenesi Tek univerzitetu. Ipak, nije se proslavio u najjačoj ligi sveta, gde je u jednoj sezoni još igrao i za Majami, a ukupno je nastupio na 21 meču i prosečno postizao 1,8 poena uz jedan skok.

Posle toga je došao u Evropu, igrao u Slogi iz Kraljeva, AEK-u, Žalgirisu, poljskim, slovačkim i portugalskim klubovima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.