KARI PEŠIĆ DOBIO OTKAZ: Posle izgubljene titule rastali se Barselona i legendarni trener!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

Gotovo

KARI PEŠIĆ DOBIO OTKAZ: Posle izgubljene titule rastali se Barselona i legendarni trener!

Potvrđeno od strane kluba

Objavljeno: 20:28h

Svetislav Pešić nije više trener Barselone!

Klub je potvrdio putem zvaničnog sajta da neće biti nastavljena saradnja sa legendarnim Srbinom samo dan nakon što su izgubili finale ACB lige od Baskonije.

Iako je imao ugovor do kraja sledeće sezone, ipak zbog neuspeha da vrati titulu u Kataloniju i posle 6 godina saradnja neće biti nastavljena. Klub i srpski trener su postigli dogovor o sporazumnom prekidu saradnje.

Može se reći da Kari Pešić nije očekivao ovakav konačni ishod s obzirom da je i posle poraza u finalu rekao da očekuje da odradi ugovor do kraja, ali očigledno čelnici kluba su mislili drugačije.

Sedamdesetogodišnji Pešić se u Barselonu vratio u februaru 2018. i u drugom mandatu osvojio je dva Kupa kralja. Prvak Španije bio je dva puta - 2003. i 2004.

Srbin je u trenersku karijeru počeo još 1982. u sarajevskoj Bosni, a kasnije je radio u Albi, Kelnu, Barseloni, Lotomatici, Đironi, Dinamu iz Moskve, Crvenoj zvezdi (u dva navrata), Valensiji, Bajernu, kao i u reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije.

foto: Starsport©

Osvojio je skoro sve što se može osvojiti i u klupskoj i u reprezentativnoj košarci. Prvak Evrope bio je sa selekcijama Nemačke (1993) i Jugoslavije (2001), a sa Plavima se popeo i na svetski tron 2002.

Kari je sa Barselonom 2003. osvojio Evroligu.

Već mesecima se pričalo o njegovom odlasku iz Barselone, a kao glavni kandidat da ga nasledi pominje se Šarunas Jasikevičijus koga želi i Fenerbahče umesto Željka Obradovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.