DA LI JE OVO MOMENAT KAD SE NIKOLA JOKIĆ ZARAZIO KORONOM? Svi se sećamo šta se ovde desilo
Nikola Jokić i Novak Đoković, Foto: Starsport©

Podsećamo

DA LI JE OVO MOMENAT KAD SE NIKOLA JOKIĆ ZARAZIO KORONOM? Svi se sećamo šta se ovde desilo

Srpski centar je boravio na utakmici posle koje smo imali jedan zabelen slučaj korone, a tom istom događaju je prisustvovao i Đoković

Objavljeno: 11:24h

Šokantne i nažalost neprijatne vesti su se nizale u utorak kao na traci, a one su glasile da su dvojica najboljih srpskih sportista bili pozitivni na testu na koronavirus.

Nakon što je Novak Đoković objavio da je zaražen sa Covid-19 javnost je saznala da je i Nikola Jokić takođe inficiran.

I dok se za Đokovića pretpostavljalo da se zarazio tokom Adria Tura, najverovatnije u Zadru, za Jokića se pretpostavlja da se zarazio tokom prisustva na utakmici u čast Dejana Milojevića koju je organizovala Mega.

1 / 5 Foto: Starsport©

Naime, na tom meču je igrao i Nikola Janković, za koga se prvog saznalo da ima koronavirus i to samo nekoliko dana nakon utakmice, kada je otišao slučajno da se testira.

Tom meču su prisustvovali i Novak Đoković i Nikola Jokić, ali za razliku od košarkaša, Novak nije imao kontakt sa drugim igračima osim sa Dejanom Milojevićem i Nikolom Jokićem.

S druge strane Jokić se pozdravio ponaosob i to srdačno sa svim svojim bivšim saigračima, a iako nema fotografije i snimka na kome se vidi da je u direktnom kontaktu sa tada inficiranim Jankovićem pretpostavljamo da je do kontakta sigurno došlo.

Takođe, Jokić je posle meča bio i u svlačionicama gde su se igrači presvlačili i istuširali, tako da nije isključeno i da se tom prilikom inficirao.

Naravno, postoji mogućnost i da se zarazio preko Novaka Đokovića s kojim je bio u kontaktu i koji je možda još tada bio inficiran, ali s obzirom da je događaj bio pre skoro dve nedelje i da je Novak igrao Adria Tur u Beogradu i da tada nije bilo nikakvih problema, te da je prvi koji je od svih učesnika imao simptome Grigor Dimitrov, onda je mala šansa da je Nole zarazio Jokića.

U suštini, najbolji NBA centar je već nedelju dana u samoizolaciji i zbog toga je njegov povratak u SAD, gde je Denver počeo sa pripremama, odložen na neko vreme.

Njegov otac Branislav se takođe oglasio i rekao da Jokić nema nikakvih simptoma, a da je sve što je imao prošlo u prethodnih nedelju dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.