Želite da imate dres vaših košarkaških idola? Ovo vam je sjajna prilika da zabodete original!
Foto: Promo

mnogo znači

Želite da imate dres vaših košarkaških idola? Ovo vam je sjajna prilika da zabodete original!

Bilo je i onih koji su pomogli ovu akciju, a želeli da ostanu anonimni, ali zaslužuju podjednaku zahvalnost...
Objavljeno:

U „Kući košarke“ u Beogradu održana konferencija za medije čiji je povod bila humanitarna akcija koju je organizovao Košarkaški savez Srbije u saradnji sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije i porodicom Kokoškov, a čiji je cilj bio da se sakupi novac za kupovinu respiratornih aparata za pomoć obolelima od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

foto: Promo

Na ovom događaju govorili su predsednik KSS Dragan Đilas, predsednik UKTS Ivan Jeremić, naš poznati košarkaški trener Igor Kokoškov i profesor doktor Zorica Stević, neurolog Kliničkog centra Srbije, a prisutan je bio i naš trofejni trener Dušan Ivković, koji se, takođe, uključio u akciju. Prisutnima se prvo obratio predsednik KSS Dragan Đilas.

- Ovaj Kvalifikacioni olimpijski turnir želeli smo da iskoristimo i za dodatni benefit, odnosno humanost. Prihvatili smo akciju porodice Kokoškov i čast nam je da učestvujemo u ovome. Mnogi slavni košarkaši poklonili su svoje dresove u kojima su igrali, a neki od njih i sada nastupaju za reprezentaciju. Želimo da izrazimo zahvalnost svim kompanijama i pojedincima koji su pomogli u ovoj akciji. Do sada su sakupljena sredstva za kupovinu tri medicinska uređaja za kliničke centre u Centralnoj Srbiji, a želja nam je da obezbedimo i četvrti za Klinički centar u Beogradu – rekao je Đilas.

Nažalost, od ove opake bolesti bolovao je naš trofejni trener Aco Petrović, što je, uz porodično iskustvo porodice Kokoškov, bio jedan od glavnih motiva za ovu akciju.

- Aca Petrović je bio odličan trener, izvanredan prijatelj, najbolji otac i suprug. Rešavao je sve jednostavno, a život mu nije bio lak. Do poslednjeg dana je verovao da će pobediti... – rekao je predsednik Udruženja Košarkaških Trenera Srbije Ivan Jeremić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.