U MORNARU KIPTE OD BESA: Posle ovoga možda napuste ABA ligu, pale su veoma teške reči!
KK Mornar, Foto: Starsport©

oštećeni su

U MORNARU KIPTE OD BESA: Posle ovoga možda napuste ABA ligu, pale su veoma teške reči!

„Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa doneo odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo ništa komentarisali, ali ovako, jedina reč je sramota"

Objavljeno:

Košarkaši Mornara ostali su bez mesta u Evrokupu. Bord je specijalne pozivnice uputio klubovima iz Italije, Španije i Francuske, a prednost u odnosu na Barane je dobila Cedevita Olimpija.

Odluka koja je doneta izazvala je blago rečeno nevericu u Baru. Istovremeno, iznenadila je i ljubitelje košarke jer je Mornar na osnovu plasmana u trenutku prekida ABA lige bio na poziciji koja vodi u doigravanje za titulu, a samim tim i garantovao mesto u Evrokupu. Obrazloženje da bi dva kluba iz Crne Gore bila mnogo za takmičenje u Evrokupu, sigurno nije dovoljno...

„Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa doneo odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo ništa komentarisali, ali ovako, jedina reč je sramota. Podsećam da smo uz Partizan i Budućnost jedini bili za nastavak takmičenja, da smo formirali ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu. Pored toga u trenutku prekida na parketu smo izborili mesto u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokupu. Ono što mogu da garantujem u ovom trenutku, da smo mi kojim slučajem na mestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mesto u Evrokupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara“, naglasio je predsednik kluba Đorđije Pavićević za Sport Klub i nastavio:

Logično je da ćemo u periodu koji sledi preispitati naše učešće u ABA ligi jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu. S obzirom da smo na parketu obezbedili mesto u Evrokupu, formirali smo tim za pomenuto takmičenje, nismo aplicirali za FIBA takmičenja. Ponavljam još jednom, odluka je blago rečeno sramotna“.

Mornar još može da se nada mestu u Evrokupu, u slučaju da Panatinaikos definitvno isputi iz elitnog takmičenja, a upražnjeno mesto popune Virtus iz Bolonje ili Partizan, ali...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.